5de4658acc72d

Blogg

Sjukt bra, Nordqvist

Febrig, ont i halsen, förkyld – och tre under par på ronden. Anna Nordqvist svarade för en riktig kämpainsats i OS-golfen. – Många hade nog inte tagit sig igenom det i dag, men jag ger aldrig upp, säger svenskan.

Text: • 2016-08-19 Uppdaterad 2016-08-19
Sjukt bra, Nordqvist

RIO DE JANEIRO. Från sidan såg vi än nu en uppvisning i perfekt golf på OS-banan av Anna Nordqvist.
Och för en gångs skull instämde scorekortet i betraktelsen.
Det här var dagen då Anna Nordqvist lyckades omsätta sitt vassa långa spel i birdies tack vare att inspelen låg lite närmare än tidigare samtidigt som puttern samarbetade.

Hennes 68-rond i de tuffa förutsättningarna på OS-banan var en av dagens absolut bästa och såg till att hon klättrade ordentligt i resultatlistan.
– Jag var otroligt besviken när jag kom hem i går och försökte attackera i dag. Jag spelade väldigt bra och slog bollen fint i den tuffa vinden. Det var en otroligt bra rond som visade att jag aldrig ger upp, säger Anna Nordqvist.
Men ändå är energin inte på topp efter den fina prestationen, när hon står där i den mixade zonen och möter de två reportrar som är kvar efter att resultaten inte har gått som planerat under de första två dagarna. Hennes ögon är röda, näsan snörvlar och intrycket är lojt. Den förkylning som hon nämnde redan dagen innan har nu blossat upp för fullt.

–  Jag sov väl fyra timmar i natt och mådde inte alls bra på rangen i morse. Det känns som jag har feber, ont i halsen och öronen och tajmingen hade väl inte kunnat vara sämre. Särskilt som jag aldrig blir sjuk, säger hon.

Hon berättar att hon har petat i sig “allt som är tillåtet” och nämner alvedon, näsdroppar, c-vitamin och att hon redan har satt i gång antibiotikabehandling. Så det är inte utan att man undrar hur hon klarar av gå ut och göra en 68:a – och sin bästa rond för tävlingen – under de allra tuffaste av förutsättningar.

– Jag vet inte hur jag orkar. Men det var väl en sån rond där det visade sig att jag aldrig ger upp. Det är klart att det hjälpte att jag spelade väldigt bra. Sedan fick jag ju också fin draghjälp av Suzann (Pettersen) som spelade i samma boll och gick väldigt bra, framförallt i början, säger Nordqvist

Svenskan började återigen starkt och gjorde birdies på hål 1, 5, 6, och 11 och klättrade snabbt i resultatlistan. Nu lyckades hon dessutom hålla ihop resultatet under de tuffa hålen 12-14, där hon har haft problem tidigare – och det var dessutom ungefär då vinden tilltog.
– Det har verkligen blåst upp under ronden och jag spelade fantastisk under de tuffa hålen. Jag försökte bara ha tålamod

Efter den fina tredjeronden lever nu medaljdrömmarna, även om de fortfarande är avlägsna. Nordqvist är sju slag bakom ledande sydkoreanskan Inbee Park och fem slag efter delade tvåorna Gerina Piller, USA och Lydia Ko, Nya Zeeland. 

 – Det är bara ut och attackera och försöka göra en riktigt låg runda. Kanske som Matt Kuchar gjorde, säger Anna Nordqvist.

Sjukt bra, Nordqvist

Text: • 2016-08-19
BloggAnna NordqvistOlympiska spelenTournytt
Scroll to Top