5de467d364f84

Blogg

Fransman tog hem Swedish Challenge efter särspel

Trots att flera svenskar låg bra till inför söndagen var det en fransman som tog hem Challenge Tour-tävlingen i Katrineholm.

Text: Erik Hallberg • 2016-08-07 Uppdaterad 2016-08-07

Upplösningen av Swedish Challenge blev högdramatisk.

Joël Stalter, Ben Stow och Oliver Farr slutade alla på samma score, tolv under par vilket gjorde att tävlingen fick avgöras med särspel. Väl där drog fransmannen Stalter det längsta stråt och tog hem prischecken på 32 000 euro.

Stalter låg inför söndagen på en delad åttondeplats, fem slag efter ledande Jeff Karlsson. Fransmannen spelade stabilt under hela dagen, hade det inte varit för en snöplig bogey på det artonde hålet hade fransmannen tagit hem tävlingen utan särspel.

Segern var Stalters första på Challenge Tour.

Inför söndagen såg förutsättningarna för att Swedish Challenge skulle få en svensk segrare bra ut med Jeff Karlsson i ledningen, sammanlagt tretton under par. Två slag bakom Karlsson låg Joel Sjöholm som slog banrekord under lördagen.

Men ingen av hemmaspelarna lyckades få till spelet under finalronden.

Jeff Karlsson fick en tuff start på söndagen med bogeys på både det andra och tredje hålet. Karlsson gick fem över par för dagen vilket gjorde att göteborgaren slutade på en delad trettondeplats med en sammanlagd score på åtta under par.

Fransman tog hem Swedish Challenge efter särspel
Jeff Karlsson hade en tung söndag. //Foto: Göran Söderqvist

Lördagens stora snackis Joel Sjöholm var länge med i toppen men behövde en birdie på det artonde hålet för att få vara med och spela särspel. Efter att utslaget hamnat i en bunker blev Sjöholms inspel lite missriktat och hamnade under sponsortältet. Det blev till slut bogey för Skaftöspelaren som i och med det slutade på en delad sjätteplats.

Bästa svensk blev Oscar Lengdén som slutade elva under par på en delad fjärdeplats.

Veckans “värd” Robert Karlsson var mycket nöjd med hur tävlingen genomförts.

– Det har varit en fantastisk vecka. Jag vill säge tack till alla som har varit med och hjälpt till. Det har fungerat så himla bra. Allting har varit över förväntan, banan, funktionärerna, transport och sponsorer allting har varit jättelyckat, sa Robert Karlsson till cmore.

 


Text: Erik Hallberg • 2016-08-07
BloggChallenge TourJeff KarlssonJoel SjöholmKatrineholms GKSwedish Challenge hosted by Robert Karlsson
Scroll to Top