PGA Championship – Final Round

Blogg

Så gick det för svenskarna i PGA Championship

Henrik Stenson var den svensk som spelade bäst i PGA Championship. Men majorvinnaren orkade inte riktigt under söndagen. Här är han och de andra svenskarnas resultat från majortävlingen i New Jersey.

Text: Jesper Johansson • 2016-08-01 Uppdaterad 2019-12-11
Så gick det för svenskarna i PGA Championship

Henrik Stenson hade en lite för kall putter för att på riktigt utmana majorvinnaren Jimmy Walker. Under slutvarvet lyckades svensken sätta en cirka sex meter lång birdieputt på hål sex, men förutom det var majorvinnaren inte tillräckligt bra på green.

Med en dubbelbogey på hål 15 var Stenson borta från tävlingen och slutplaceringen i PGA Championship blev till slut en fin delad sjundeplats.

Näst bäste svensk i tävlingen blev David Lingmerth. Under slutvarvet gick OS-aktuelle Tranåssonen ett under par. totalt slutade Lingmerth fyra under par, delad 22.

Alexander Norén gick på par den sista rundan av PGA Championship och slutade delad 49, ett under par. Det var fem slag bättre än siste svensk att klara cutten, Fredrik Jacobson, som slutade delad 73 i tävlingen.

Ytterligare tre svenskar var med i tävlingen. Rikard Karlberg, Kristoffer Broberg och Jonas Blixt. Men ingen av dem lyckades klara cutten.

Här är hela ledartavlan från årets sista herrmajor


Text: Jesper Johansson • 2016-08-01
BloggAlexander NorenDavid LingmerthFreddie JacobsonHenrik StensonJonas BlixtKristoffer BrobergPGA ChampionshipTournytt
Scroll to Top