Ricoh Women’s British Open – Previews

Blogg

Världsettan om Engström: ”Mitt råd är att…”

Lydia Ko är bara fyra år äldre än Julia Engström. Ändå har världsettan betydligt mer erfarenhet. Nu har hon tipsat den svenska talangen om hur hon ska utnyttja veckan.

Text: Jesper Johansson • 2016-07-27 Uppdaterad 2016-07-27
Världsettan om Engström: ”Mitt råd är att...”

Nya zeeländska Ko pratade under en presskonferens inför Womens British Open om hur det är att som amatör spela de stora tävlingarna och menar att det mest handlar om att se och lära.

– Även fast hon är innanför repen och får spela, är det som att det finns ytterligare ett rep. Och bakom det repet står vi som är lite mer rutinerade, sa Lydia Ko under en presskonferens.

– Hon kommer att ha den bästa platsen att få se fantastiskt spel och hon kommer kunna se till exempel Karrie Webb slå en typ av slag och tänka “wow, så där kan inte jag göra”. Vilket kommer att göra att hon lär sig väldigt mycket av den här veckan.

Samtidigt sa Lydia Ko att den här veckan handlar om att ha roligt för 15 år gamla Julia Engström.

– Självklart vill du prestera bra och spela bra. Men samtidigt tror jag att erfarenhet inte är något man kan köpa och varje erfarenhet man får i varje situation är något man kan lära sig från.

– Så mitt tips är att hon ska gå ut och ha roligt. Alla spelarna är väldigt välkomnande, så om hon har någon fråga är jag säker på att tjejerna kommer att kunna svara. Jag är säker på att hon kommer ha en bra vecka, sa Ko.

 

Julia Engström, de åtta andra svenskorna och Lydia Ko kommer alla att spela på en bana som man kanske inte i förstahand förknippar med British Open.

Woburn, som är en bana med parkkaraktär, kommer dock inte göra livet enkelt för spelarna, enligt Ko.

– Man förväntar sig stora platta ytor och hög ruff. Men det här är verkligen annorlunda. Samtidigt är det inte en enkel bana. Det finns några riktigt djupa bunkrar som man absolut inte vill hamna i. Och greenerna är väldigt ondulerade, så det gäller att inspelen är på rätt del av greenen hela tiden, sa Ko.


Text: Jesper Johansson • 2016-07-27
BloggJulia EngströmLadies European TourLPGA TourLydia KoTournyttWomen's British Open
Scroll to Top