PGA Championship – Final Round

Blogg

Spieth hyllar PGA Championship-banan

Förra årets stora majorgigant, Jordan Spieth, vill ta chansen att knipa årets sista major. Taktiken är klar, mindre fokus på andras förväntningar och lite mindre tankar kring varje slag ute på banan.

Text: Erik Hallberg • 2016-07-27 Uppdaterad 2016-07-27
Spieth hyllar PGA Championship-banan

När PGA Championship förra året avgjordes slutade Jordan Spieth på andra plats bakom en suverän Jason Day. När tävlingen i år kommer till Baltusrol Golf Club vill den 23-åriga amerikanen stå högst upp på prispallen.

Jordan Spieth menar att Baltusrol är en av de bästa amerikanska banorna och att den passar honom bra.

– Jag tycker att banan är fantastisk, avslutningen med två par 5:or är riktigt bra. Du måste verkligen slå långt och rakt från tee, kan du hålla dig på fairway därifrån så kan du kapitalisera på inspelen med en åtta, nia eller wedge.

– Banan är helt enkelt riktigt bra. Jag tycker att det är en av de bästa amerikanska golfbanorna som finns och jag har njutit av att spela här tidigare.

Förra årets succé för Jordan Spieth med två majorsegrar och en andraplats i PGA Championship har lett till att förväntningarna utifrån var höga inför årets säsong. 

– Det är som det är. Höga förväntningar var något som jag förväntade mig. Förväntningar att jag ska förbättra mig resultatmässigt jämfört med förra året. Jag känner att jag har utvecklats som spelare men att jag inte når samma resultat, för andra kommer det se ut som att jag inte utvecklats men jag själv känner att jag gjort just det. 

Flera experter har under året gnällt på att Spieth tar för lång tid på sig i sin förberedelse inför slagen, något som 23-åringen menar att han kommer snabba på i framtiden.

– Jag hör ökat takten den senaste tiden. Jag har gått tillbaka till att vara lite av en “gun slinger”, precis som jag var när jag växte upp, jag går bara fram och slår till bollen. Jag har gått från att överarbeta varje slag till att få tillbaka känslan att “less is more”. 


Text: Erik Hallberg • 2016-07-27
BloggJordan SpiethPGA ChampionshipPGA TourTournytt
Scroll to Top