PGA Championship – Preview Day 2

Blogg

Rory McIlroy vill vinna en major per år

Nordirländaren Rory McIlroy slutade femma i The Open för två veckor sedan. Nu är det dags för hans sista chans att vinna en major i år, vilket han har siktet inställt på.

Text: Jesper Johansson • 2016-07-27 Uppdaterad 2016-07-27
Rory McIlroy vill vinna en major per år

Att vinna en major per år i snitt är vad Rory McIlroy är ute efter, och veckans PGA Championship är hans sista chans i år att göra så.

– Ja, jag tycker att det är realistiskt. Att det är nåbart. Om man ser tillbaka på historien så har det varit nåbart tidigare, så det är målsättningen, sa han under en presskonferens inför tävlingen.

– Om man tittar på 2011 till 2014 snittade jag en majorseger per år under den tiden. Så det finns ingen anledning att inte tro att det går att göra de kommande åren heller. Men jag måste spela min bästa golf för att lyckas vinna den här veckan.

De delar i spelet som måste fungera extra bra är, enligt nordirländaren, utslagen och puttningen.

– Baltusrol är en väldigt lång bana så det är viktigt att ha längd från tee. Det finns en hel del par 4-hål som är runt 450 meter långa, så det gäller att man kommer en bit.

– Greenerna här är också väldigt stora. Så att träffa dem är inte det största problemet, utan de längre puttarna. Att ha rätt hastighet på greenerna kommer att bli oerhört viktigt den här veckan, sa Rory McIlroy.

Rory McIlroy, som slutade femma i The Open för två veckor sedan, sa också att han är nöjd med sitt spel den sista tiden och att han inte hade någon chans att vinna majorn i Skottland.

– Det var verkligen häftigt att se Henrik Stenson och Phil Mickelson trigga varandra till så bra golf. Att komma ned på 17 och 20 under par var verkligen otroligt bra. Jag ansåg att jag inte hade någon chans att göra det, så att komma trea hade varit det bästa jag kunde göra den veckan.

– Så min femteplats var inte så tokig, sa McIlroy.


Text: Jesper Johansson • 2016-07-27
BloggPGA ChampionshipPGA TourRory McIlroyTournytt
Scroll to Top