PGA Championship – Preview Day 2

Blogg

Mickelson: “Betyder mycket för mig att få vara en del av historien”

Phil Mickelson spelade drömgolf på Royal Troon för två veckor sedan men slutade på en snöplig andraplats. Nu vill han ha revansch.

Text: Erik Hallberg • 2016-07-27 Uppdaterad 2016-07-27
Mickelson:

Den första och enda gången Phil Mickelson har vunnit PGA Championship var elva år sedan. Då spelades tävlingen, precis som i år, på Baltusrol Golf Club, New Jersey. På en presskonferens inför årets tävling berättar Phil Mickelson om betydelsen av den segern.

– Det här är en speciell tävling och en speciell golfbana för mig i och med att jag vann PGA Championship här 2005. Mycket historia har skrivits här, det betyder mycket för mig att få vara en del av den historien.

För två veckor sedan slutade Mickelson på andraplats i The Open Championship efter att ha jagat vinnaren Henrik Stenson hela vägen in i mål. Mickelson menar dock att han är nöjd med sin avslutningsrunda men att Stenson helt enkelt spelade för bra.

– Jag ser inte tillbaka på slutrundan och tänker att det är något som jag borde gjort annorlunda, det skulle väl vara att böja Stensons putter i så fall. Det är antagligen det enda jag kunnat göra för att ha en chans att slå honom, säger Mickelson med ett skratt.

Trots att det slutade med en andraplats i Skottland spelade Phil Mickelson strålande golf. Enligt honom själv blir det viktiga nu att glömma bort besvikelsen och ta med sig det fina spelet.

– Jag är inne i en period då jag spelar bra och nu har jag en riktigt bra möjlighet att spela PGA Championship på en bana som jag gillar medan mitt spel är på topp. Jag vill inte att besvikelsen från British Open ska påverka den möjligheten.

Samtidigt som Mickelson och Stenson visade upp golf i världsklass i Skottland lämnade vädret mer att önska, det var blåsigt, kallt och regnigt. Skotskt med andra ord.

Väderleksrapporterna inför veckans tävling visar att spelarna har något helt annat framför sig, värme. Mickelson själv menar dock att hans fina spel från Skottland inte borde påverkas av ett varmare klimat.

– Jag gillar värmen, den får kroppen och musklerna att slappna av. Bollen går längre och rakare. Det är enklare att spela golf i värme än att göra det i regn och vind. Om vi får det här varma vädret så tror jag att det kommer synas i resultaten, scorerna kommer vara låga.

 

 


Text: Erik Hallberg • 2016-07-27
BloggPGA ChampionshipPGA TourPhil MickelsonTournytt
Scroll to Top