145th Open Championship – Day Four

Blogg

Längre förberedelser ska förbättra Mickelsons chanser

2005 vann Phil Mickelson PGA Championship på Baltusrol. Nu, elva år senare, vill han göra det igen.

Text: Jesper Johansson • 2016-07-25 Uppdaterad 2016-07-25
Längre förberedelser ska förbättra Mickelsons chanser

Phil Mickelson spelade strålande golf i The Open på Royal Troon. Ändå lyckades han inte besegra Henrik Stenson. 

Men bara sex dagar efter den snöpliga andraplatsen var amerikanen på nästa majorbana. 

Baltusrol Golf Club, utanför New Jersey, stod som värd för PGA Championship 2005 (då Phil Mickelson vann) men har förändrats en del sedan dess. Och Phil Mickelson har redan spelat banan efter förändringarna. Tack vare Mickelsons caddies kamratskap med Baltusrols tränare, Doug Steffen, fick amerikanen testa banan.

– Steffen var med honom på banan. Mickelson behövde inte lära om hela banan – den är till stor del likadan som den var för elva år sedan. Men Steffen gav honom några råd, skriver NorthJersey.com

– Han har ett bra minne. Han kommer ihåg allt som hände 2005. Det är några förändringar på banan sedan dess; vi har lagt till några bunkrar och har en del nya utslagsplatser, säger Doug Steffen.

Om 46-årige Phil Mickelson lyckas vinna PGA Championship återstår att se. Amerikanen själv menar att han definitivt har några fler segrar i sig.

– Jag spelar den bästa golfen i mitt liv just nu. Jag tror verkligen att jag har några fler stora vinster i mig om jag fortsätter på det här sättet, säger han till Golfdigest.com.


Text: Jesper Johansson • 2016-07-25
BloggPGA ChampionshipPhil MickelsonTournytt
Scroll to Top