RBC Canadian Open – Round Three

Blogg

Amatör orsakar golfhype i Kanada

Med en rond kvar är Jared du Toit ett slag från ledning. Nu kan 21-åringen bli den första amatören att vinna på PGA-touren på 25 år.

Text: Martin Strömberg • 2016-07-24 Uppdaterad 2016-07-24

När amatören Jared Du Toit rullade i en femtonmetersputt för eagle på sista hålet sprack hela ansiktet upp i ett stort leende. Han hade vänt ett tungt varv till en stabil tredjerond och spelar ledarboll under söndagen på hemmaplan i Kanada.

– Helt ärligt försöker jag bara att ha kul och njuta av atmosfären, sa en nöjd 21-årig amatör efter sin 70-rond.

Och då var han två över par efter sju hål. Men en stark forcering sista nio med birdie på 13:e och en underbar eagle på sista gav den kanadensiska publiken glädjefnatt och du Toit fick tränga sig genom publiken för att kunna ta sig till området där man signerar scorekorten.

Han fick senare stå och skriva autografer innan han kunde träna lite inför avslutningsronden som han spelar i sista boll tillsammans med ledande Brandt Snedeker. Det skiljer bara ett slag men du Toit funderar inte så mycket på seger.

– Jag vill naturligtvis spela bra i morgon men oavsett vilken placering jag får så har jag haft en fantastisk vecka och lärt mig massor.

På samma antal slag finns också Dustin Johnson och ett slag bakom sig har du Toit Alex Cejka och Shawn Wheatcroft.

Senast en amatör vann på PGA-touren var 1991 och det var ingen mindre än Phil Mickelson.

– Jag är nöjd med spelet men hade en dag då inga puttar ramlade i. Jag tycker att jag slog puttarna okej men antingen dök de precis innan hålet eller stannade kvar på ovansidan, sa Johnson efter sin rond på 71 slag.

Enda kvarvarande svensk i tävlingen, Henrik Norlander, gick på par tredje ronden och är delad 44:a inför avslutningen.

Ställning


Text: Martin Strömberg • 2016-07-24
BloggBrandt SnedekerDustin JohnsonHenrik NorlanderJared du ToitPGA TourTournytt
Scroll to Top