RBC Canadian Open – First Round

Blogg

Dustin öppnade starkt i Kanada

Dustin Johnsons formtopp bara fortsätter. Efter sina två segrar på senare tid leder han nu Canadian Open efter första ronden.

Text: Martin Strömberg • 2016-07-22 Uppdaterad 2016-07-22

Det är verkligen proppen ur för Dustin Johnson. Efter segern i US Open vann han direkt WGC-tävlingen Bridgestone Invitational på Firestone. Sedan blev det en niondeplats i The Open och nu är han direkt uppe i toppen av Canadian Open på Glen Abbey.

– Mitt spel känns bra just nu och jag har bra självförtroende i det jag gör. Det känns som att jag ska träffa fairway vare gång jag tar fram drivern och idag gjorde jag egentligen bara en dålig sving på det 14:e hålet.

Och den dåliga svingen resulterade i en dubbelbogey efter att DJ:s boll först studsade över en fairwaybunker och sedan retfullt rullade precis ner i ett vattenhinder till vänster om fairway.

Han kompenserade genom att göra eagle på sista hålet där han bara hade 137 meter kvar på andraslaget till par-femman. 

Greenerna på Glen Abbey är oerhört hårda det här året och många spelare hade svårigheter att få bollen att stanna kvar men Johnson med sin läöngd var en av de spelare som lyckades hantera både vind och greener.

– Banan passar mig bra och så länge jag slår bollen i fairway fungerar det men visst var det svåra förhållanden där ute.

DJ delar ledningen med Luke List och duon är ett slag före en kvartett spelare på fem under par.

Tre svenskar kommer til start den här veckan och bäst efter första ronden är Jonas Blixt. hans 73:a räcker till en delad 55:e plats men utan två tunga dubblar på vägen in hade han varit och nosat på täten.

Henrik Norlander gick tre över par medan Carl Pettersson fortsätter att ha det jobbigt och fick notera 80 slag efter första dagen.

Ställningen

 


Text: Martin Strömberg • 2016-07-22
BloggCarl PetterssonDustin JohnsonHenrik NorlanderJonas BlixtPGA TourTournytt
Scroll to Top