Jack Nicklaus: "Det här var bättre än 'The Duel in the Sun'"

Många har kallat avslutningen av The Open 1977 för en av världens bästa dueller. Nu berättar en av huvudpersonerna hur han tycker att årets duell mellan Stenson och Mickelson står sig i jämförelse.

Jack Nicklaus: "Det här var bättre än 'The Duel in the Sun'"
Många har jämfört gårdagens avslutning av The Open med Jack Nicklaus och Tom Watsons klassiska avslutning av The Open 1977.//Foto: Getty images

Under den avslutande rundan av The Open var det många som liknade duellen mellan Henrik Stenson och Phil Mickelson med den kända avslutningsrundan av The Open 1977. Då besegrade Tom Watson Jack Nicklaus efter en otroligt spännande avslutningsrunda som kom att kallas "The duel in the sun".

Göran Zachrisson, som kommenterade årets upplaga av The Open, menade dock att årets duell var snäppet vassare än den år 1977.

– Det här är något av det bästa som funnits inom spelet. Den här är och duellen mellan Nicklaus och Watson 1977. Men den var kortare, den pågick bara under den sista rundan. Det här var två dagar där spelarna kämpade mot varandra och det här var ännu bättre och ännu värre. Det var världsklass, det finns ingenting som slår det här, idrott blir inte bättre, sa Zachrisson i Viasats tv-sändning.

Nu har en av huvudpersonerna från 1977, Jack Nicklaus, uttalat sig om vilken av duellerna som var vassast.

– Vår sista runda var fantastisk men deras var ännu bättre, skriver Nicklaus på sin Facebook-sida.

Här är hela Jack Nicklaus inlägg på Facebook:

 

 

Jag håller med Jack!
Ja
401
4
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.