145th Open Championship – Previews

Blogg

“Monty” redo för The Open på hemmabanan

Colin Montgomerie växte upp precis vid Royal Troon och spenderade sina sex första år som golfare på banan. Nu är 53-åringen med i majorn som spelas på banan – och hoppas spela även på söndag.

Text: Jesper Johansson • 2016-07-12 Uppdaterad 2016-07-12

Colin Montgomerie började sin golfkarriär på Royal Troon – banan British Open spelas på i år. Efter att ha kvalat in till årets tävling gör han sig nu redo för vad som kan vara 53-åringens sista start i den klassiska tävlingen.

Nu hoppas britten att kunskapen om banan kommer vara till hans fördel, då han spelat den i alla tänkbara väderlekar.

– Vinden påverkar mig inte på den här banan, vilket den kan göra för andra spelare. Jag kan den här banan så bra att jag kan spela den både med och utan vind. Jag hoppas bara för allas skull att det blir rättvisa förhållanden. Att starttiderna inte avgör vem som förlorar, sa Montgomerie på en presskonferens under måndagen.

Veteranen säger också att linksgolf passar honom bra, då han har en lägre bollbana än de flesta unga spelarna.

– Jag använder mina ben mycket mer. Vilket gör att jag har en lägre bollbana. Det är något som jag kan tjäna på här på Royal Troon. De sista hålen blir tufffa i motvinden.

Klockan 07.35 (svensk tid) slår Colin Montgomerie ut, vilket innebär att han inviger tävlingen.

– Det är en stor ära för mig. Och allt som händer efter det utslaget är en bonus, samtidigt som jag siktar på att få gå längs det 18:e hålet på söndag. Jag spelar med två fantastiska spelare, Marc Leishman och Luke Donald. Jag hoppas att läktarna fylls under rundan, även om jag inte förväntar mig så mycket publik redan vid utslaget. 

– Jag ska gå ut och njuta av spelet samtidigt som jag ska försöka gå så lågt som möjligt, sa Montgomerie.

 


Text: Jesper Johansson • 2016-07-12
BloggColin MontgomerieEuropean TourPGA Champions TourRoyal Troon GCThe OpenTournytt
Scroll to Top