145th Open Championship – Previews

Blogg

Jason Day: “Det var lite konstigt att jag var så lugn”

Jason Day vann inte British Open ifjol. Men han lärde sig något väldigt viktigt på St Andrews. Nu vill världsettan skriva in sig i historien.

Text: Jesper Johansson • 2016-07-12 Uppdaterad 2016-07-12
Jason Day:

Förra året slutade världsettan Jason Day delad fyra i British Open på St Andrews. Då var australiern rankad nia i världen, och efter det började han sin klättring mot den absoluta toppen. Och att sluta fyra motiverade honom att fortsätta utvecklas:

– Det var definitivt en motiverande faktor. Jag skulle älska att en dag få hålla segerpokalen The Claret Jug och få skriva in mitt namn i historien med de bästa som någonsin levt och spelat golf, sa han under en presskonferens på måndagen.

– Så jag ser verkligen fram emot en bra, utmanande vecka.

Jason Day sa också att något förändrades i hans spel under veckan på St Andrews. Att han insåg att han förtjänade att vinna de stora turneringarna.

– Jag kände mig väldigt lugn. Även fast det var The Open, tänkte jag inte på att det var en major. Det var lite konstigt att jag var så lugn, och att oavsett vad som skulle hända, hade det varit okej, sa Jason Day och fortsatte:

– Jag tror att jag undermedvetet äntligen kom över ett hinder och insåg att det är min tur att vinna och spela bra. Och jag tror att jag äntligen fick självförtroendet att säga till mig själv att “Jag är en bra spelare. Jag förtjänar att vinna de här tävlingarna och ge mig själv chansen”. Tyvärr vann jag inte den veckan men jag följde upp tävlingen med en vinst i Kanada veckan efter, sa Jason Day.

 

Här är TV-tiderna från The Open

Förra årets PGA Championship-vinnare spelar de två första rundorna med Danny Willet och Rickie Fowler. Och nu kommer han till start som en av de största favoriterna i The Open på Royal Troon

– Att kunna kalla mig själv för “The Champion Golfer of the year” skulle vara fantastiskt. När jag växte upp var det två majortävlingar jag såg på TV. Det var US Masters och British Open. Greg Norman spelade mycket i Europa vilket gjorde att vi fick upp ögonen för den touren och British Open.

– Det här är en väldigt speciellt tävling. Den har funnits otroligt länge. Alla de stora har fått lyfta trofén, The Claret Jug. Att få göra det någon gång i karriären, skulle vara väldigt tilfredställande. Att få vinna den här tävlingen skulle vara helt otroligt, sa Jason Day.


Text: Jesper Johansson • 2016-07-12
BloggEuropean TourJason DayPGA TourRoyal Troon GCThe OpenTournytt
Scroll to Top