Birdierally tog Norén till täten

En enda bogey på 36 hål.
Alex Norén imponerar så här långt i genrepet till The Open.

Birdierally tog Norén till täten

Efter sin inledande 70-rond fyllde Alex Norén på med en fantastisk bogeyfri 66:a andra dagen av Scottish Open på Castle Stuart utanför Inverness.

Svensken startade på tian och efter en birdie på tolvan fyllde han på med par hela vägen till vändningen. Där började Norén verkligen att hitta flytet.

Han gjorde birdies på tvåan, tream, sexan, sjuan och åttan.

– Det var inte lätt idag heller men jag slog en hel del bra slag. Det blev bättre och bättre under ornden och på sista nio kom jag verkligen igång, sa Norén.

På hans sista hål, det nionde, rullade dessutom hans  birdieputt från sex meter sakta förbi vänster hålkant och det kunde även ha trillat i något på första nio. Men Norén var såklart mer än nöjd efter ronden.

– Jag gillar det här stället. Det är en bra mix mellan hål som man kan driva green på och andra lite tuffare, sa Norén, som slutade trea här för fyra år sedan.

 

 

 

Han leder med ett slag före nyazeeländaren Danny Lee och engelsmannen Eddie Pepperell.

Näst bästa svenskar är Niclas Fasth och Magnus A Carlsson som delar 27:e plat på ett under par, sju slag bakom sin ledande landsman.

– Jag har spela bra men inte lyckats scora riktigt. Om några puttar börjar trilla i så kanske det kan bli bra, säger Niclas Fasth till Svensk Golf.

Henrik Stenson spelade upp sig andra ronden och med 69 slag klättrade han upp till rätt sida kvalgränsen. Från sin 49:e plats har han alla möjligheter att klättra med en fin helg.

– Jag får ju två varv till på linksaktigt underlag och det kan ju behövas. Jag spelade lite bättre sista åtta för att få spela helg i varje fall, säger Stenson till Svensk Golf.

Ställningen

Norén vinner
Ja
35
14
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.