100th Open de France – Day Four

Blogg

Norén har tätkänning igen

Formen håller i sig för Alex Norén. Efter förra veckans åttondeplats startade han Scottish Open stabilt.

Text: Martin Strömberg • 2016-07-07 Uppdaterad 2016-07-07

Det blev en blandad svenskdag under första ronden av Scottish Open på Castle Stuart. Förmiddagen var blåsig men spelbar och Alex Norén postade en rond på två under efter tre birdies och en bogey. Ingen gick bogeyfri första dagen och bara Norén och engelsmannen Eddie Pepperell klarade sig med en enda.

– Hålen i medvind spelades hyfsat lätt medan det var riktigt svårt på motvindshålen. Jag är nöjd med två under par, sa Norén till Svensk Golf efter ronden.

På eftermiddagen bet banan ifrån ännu mer och stundtals blåste det mellan 15-20 sekundmeter på den ändå relativt mjuka banan. På greenerna hade bollarna på vissa hål svårt att ligga still och domarna hade fullt upp med situationer där bollarna låg och vibrerade på green.

Näst bästa svenskar efter första dagen är Magnus A Carlsson och Joakim  Lagergren som båda gick på par och delar 21:a platsen.

I delad ledning efter första dagen finns chilenaren Felipe Aguilar och australiern Scott Hend, båda på tre under par.

– Det var naturligtvis väldigt svårspelat idag men otroligt roligt, otroligt roligt, sa Scott Hend, som gärna hade sett lite aggressivare puttning från sin egen sida.

– Jag var lite slarvig med en del puttar och lämnade mycket kort men totalt sett är jag mycket nöjd med ronden.

Henrik Stenson var länge ett över par men han tappade tre slag sista tre hålen och landade på 76 slag och en delad 89:e plats.

Ställningen

 

 

Norén har tätkänning igen


Text: Martin Strömberg • 2016-07-07
BloggAlexander NorenFelipe AguilarHenrik StensonJoakim LagergrenMagnus A. CarlssonScott HendTournytt
Scroll to Top