Northern Trust Open – Round Two

Blogg

Jordan Spieth tvekar angående OS

Efter 112 år i kylan gör golfen återigen inträde i OS. Men många spelare har redan hoppat av turneringen och nu är det ytterligare en världsstjärna som tvekar.

Text: Jesper Johansson • 2016-06-29 Uppdaterad 2016-06-29

I går hoppade världsettan Jason Day och Shane Lowry av OS-golfen i Rio de Janeiro. Och sedan tidigare har bland annat Rory McIlroy, Louis Oosthuizen, Adam Scott och Marc Leishman valt att inte delta i den historiska tävlingen.

Det som oroar spelarna är Zika-viruset och dess komplikationer som kan uppstå om en smittad person vill skaffa barn i framtiden.

Nu är det osäkert om ytterligare en världsstjärna kommer till start. Jordan Spieth sa på en presskonferens under tisdagen att det blir mer och mer osäkert:

– Just nu är jag osäker. Jag har alltid sett fram emot tävlingen och möjligheten att få representera mitt land, men nu finns det en hel del faktorer som gör att man skulle kunna hoppa av. Det är inte bara en, utan flera faktorer, säger Jordan Spieth.

Amerikanen säger också att han än så länge inte fått tillräcklig information för att kunna ta ett slutgiltigt beslut.

– Personligen har jag inte fått tillräcklig information som kan tillåta mig att göra ett säkert beslut åt varken det ena eller det andra hållet.

De olika anledningarna som Jordan Spieth syftar på är, förutom Zika-viruset, är säkerheten i Brasilien.

– Transport är en stor säkerhetsrisk där nere, hur man tar sig från ett ställe till det andra med all typ av våld som vi aldrig ser här i USA.

– Och om man känner sig hotad, är det då värt det? Antagligen inte. Jag får snart mer information om hur vi planerar att vara säkra där nere.

Sedan tidigare är Henrik Stenson och Anna Nordqvist klara för turneringen. Och Bubba Watson har tidigare bekräftat att han kommer att vara med i tävlingen.

Den 11 juli bestäms det slutgiltiga startfältet för OS-tävlingen som avgörs 11 till 14 augusti.

 


Text: Jesper Johansson • 2016-06-29
BloggJordan SpiethOlympiska spelenTournytt
Scroll to Top