Amateur Championships

Blogg

Svenske doldisen kvalade in till The Open

Nu har de sista spelarna kvalat in till årets The Open. Och en av spelarna är svenske Oskar Arvidsson, från Gullbringa GCC.

Text: Jesper Johansson • 2016-06-29 Uppdaterad 2016-06-29
Svenske doldisen kvalade in till The Open
Rickard Törnqvist, tränare på Gullbringa GCC

Efter fint spel under tisdagen på Gailes Links, Skottland, lyckades Oskar Arvidsson från Gullbringa GCC kvala in till årets tredje major.

– Det känns fantastiskt. Jag har svårt att förstå det riktigt än. Men man märker väl av det när man står där på första tee, säger Arvidsson, som började kvalet med en eagle på öppningshålet.

– Det var ett 320 meter långt par 4 i medvind. Jag slog upp driven på green och lyckades sätta en åtta meter lång eagleputt. Efter det var det bara att mata på. Banan passade mig väldigt bra.

The Open spelas på Royal Troon i mitten av juli och Arvidssons tränare tror att han har kapacitet att gå mycket under par.

– Det kan gå hur bra som helst. Han har kapacitet att skjuta mycket under par i en sådan tävling, han slår inte bollen sämre än någon annan av spelarna som är med. Allt handlar om att gå ut och göra det, säger Rickard Törnqvist, tränare på Gullbringa GCC.

Oskar Arvidsson gick tio under par på två rundor på Gailes Links och vann kvaltävlingen med fyra slags marginal till tvåan Scott Fernandez. Trea, och siste spelare att kvala in, blev legendaren Colin Montgomerie.

Efter att Oskar Arvidsson haft en tuff vinter på Asian Development Tour har han nu varit hemma på Gullbringa i ett antal veckor.

– Det har väl inte gått jättebra. Några bättre och några sämre resultat, men inget strålande spel, säger Arvidsson.

 Hans tränare Rikard Törnqvist menar att veckorna på Gullbringa hjälpt honom att hitta formen.

– Det är tufft att vara borta under en lång tid utan att veta hur svingen är. Vi har nu jobbat med grunderna och det har hjälpt för att få honom tillbaka. Han slår bollen jättebra och det är kul att se.

Rickard Törnqvist har varit tränare för Arvidsson de senaste sex åren och säger att han succesivt blivit bättre.

–  Han har haft en jämn utveckling. Vi har jobbat mycket med den mentala biten, vilket fungerat nu. Hans karriär är ingen explosion utan han har långsamt blivit bättre.

Arvidsson själv säger att det långa spelet är hans styrka, och att han kan skjuta riktigt låga scorer om han får till puttningen.

– Jag är väldigt bra från tee till green. Jag skulle behöva förbättra min puttning och mina chippar.

Under onsdagsmorgonen hann Arvidsson med att spela tolv hål på Royal Troon. Och känslan är god inför tävlingen:

– Det kändes riktigt härligt. Läktarna var redan uppe och man fick en känsla av hur det kommer att vara under tävlingen. Banan passar mig bra, det handlar bara om att hantera pressen och den mentala biten, säger han.

Andra svenska spelare som var med i kvalet men inte klarade av att kvala in:

Oskar Zetterwall

Niklas Lemke

Alexander Wennstam

Pelle Edberg

Linus Gillgren

Niclas Johansson

Oskar Franck

Marcus Kinhult

Adam Östh

Andreas Andersson

Daniel Jennevret

Jens Dantorp

 


Text: Jesper Johansson • 2016-06-29
BloggRoyal Troon GCThe OpenTournytt
Scroll to Top