5de46f6495b9b

Blogg

Oakmont hämnades på Stenson

Det som såg så bra ut efter första ronden förändrades helt efter lunch. Nu får det största svenskhoppet hoppas på dåliga förhållanden för andra starthalvan för att överhuvudtaget få spela i helgen.

Text: Martin Strömberg • 2016-06-18 Uppdaterad 2016-06-18
Oakmont hämnades på Stenson

Efter sin fina inledningsrond på 69 slag blev eftermiddagen en enda lång pina för Henrik Stenson och svensken fick verkligen känna på Oakmonts vrede.

Han inledde direkt med bogey på ettan och sedan blev det bara värre och värre och värre.

Efter 16 spelade hål var han hela tio över par när mörkret kom och han får nu svårt att klara kvalgränsen.

Oakmont spelades hårdare och snabbare på eftermiddagen och det är självfallet svårt att ställa om kroppen över en lunch.

Några lyckades dock.

Dustin Johnson spelade som en klocka hela dagen och med 67-69 delar DJ ledningen med Andrew Landry, som ännu inte gått ut sin andrarond.

Johnson har bara gjort en enda bogey på 36 hål vilket får anses som en stor bedrift då varje misstag straffas hårt.

– Jag har drivit bollen bra och slagit många fina järnslag. Det var en riktigt lång dag men jag är väldigt nöjd med hur jag spelat, sa Johnson.

Också spelpartnern Sergio Garcia bemästrade förhållandena bra. Spanjoren är två under par efter 36 hål (68-70) och kanske kan han få sin hett eftertraktade major lite sent i karriären.

– Jag spelade inte speciellt bra nu på eftermiddagen men jag räddade mig bra och satte några viktiga puttar när det behövdes, sa Garcia om sin andra rond.

Världsettan Jason Day hade stora svårigheter framförallt på greenerna första ronden och gick då sex över par med besvär. Day hann spela 15 hål andra varvet och är ett under för ronden och fem över totalt och det räcker till en delad 56:e plats i nuläget.

Andra rondens bästa score så här långt har Daniel Summerhays stått för. Han gick fem under och kom in på 30 slag sista nio.

Det är fortfarande mycket spel kvar av andra ronden och halva fältet har inte ens gått ut.

Men för Stenson blir det  tufft att ta sig in på rätt sida kvalgränsen. Just nu är den svenska världssjuan  på delad 117:e plats och han behöver förmodligen göra en birdie på sina två återstående hål.

Bästa svensk är David Lingmerth som gick två över första ronden och ännu inte startat sin andra. Han är delad 29:a.

Debutanten Sebastian Söderberg hann spela klart och slutade åtta över par (75-73). Det ger en delad 105:e plats men med stora delar av andra ronden att spela är det inte alls omöjligt att kvalgränsen kryper upp till åtta över par, allt beroende på hur banan spelas.

Peter Hanson och Alex Norén slutade båda tolv över par och delar 138:e plats.

Ställningen


Text: Martin Strömberg • 2016-06-18
BloggAlexander NorenDaniel SummerhaysDavid LingmerthDustin JohnsonHenrik StensonJason DayOakmont CCPeter HansonSebastian SöderbergSergio GarciaTournyttUS Open
Scroll to Top