5de47137ee08e

Blogg

”En av de bästa banorna på hela touren”

Anna Nordqvist vann genrepet inför säsongens andra major. Nu väntar ett tufft test på en av tourens allra bästa banor.

Text: CM Hellsten • 2016-06-09 Uppdaterad 2016-06-09

I söndags försvarade Anna Nordqvist sin titel i ShopRite LPGA Classic.

Efter triumfen flög hon från New Jersey till Seattle på den amerikanska västkusten för att inleda förberedelserna inför säsongens andra major – KPMG Womens PGA Championship.

Turneringen som tidigare gick under namnet LPGA Championship och som Nordqvist vann 2009.

 

Så här säger hon till svenskgolf.se/wp inför rond 1:

– Självklart känns det bra att komma hit i bra form och med bra minnen från förra veckan, men på torsdagen startar alla på noll. Jag tycker förberedelserna tillsammans med min caddie, min mentale coach Kent Lindahl och min golftränare Jorge Parada gått bra i dagarna. Jag ser fram emot veckans tävling och ska göra mitt bästa för att sätta mig i position att konkurrera i toppen även denna vecka.

Dina intryck av Sahalee G&CC?

– Det här är en av de bästa banorna på hela LPGA Tour. Vi har aldrig varit här tidigare så det är ingen som direkt kommer att kunna dra någon fördel.

Vad blir nyckeln till framgång på banan?

– Sahalee G&CC är ett tufft test trädridåer längs fairays och hårda greener. Jag gillar utmaningar och det kommer sätta stort prov på att placera bollen, framförallt från tee då det är stora träd längs fairway. På vissa hål blockar träden stora delen av greenerna om man ligger på fel sida. Greenerna är några av de hårdaste vi spelar och eftersom det kommer vara en hel del mellan till långa järn kommer man behöva carra bollen kort om green. På flera ställen kommer man heller inte kunna gå for pinnarna så det kommer vara många hål där par är en bra score.

 

Utöver Anna Nordqvist finns även Caroline Hedwall och Pernilla Lindberg med i KPMG Womens PGA Championship. 


Text: CM Hellsten • 2016-06-09
BloggAnna NordqvistKPMG Women’s PGA ChampionshipLPGA TourTournytt
Scroll to Top