William McGirt har aldrig vunnit på PGA-touren. Dags för ännu en förstagångs-segrare? // Foto: Sam Greenwood/Getty Images

Blogg

The Memorial: 15 spelare inom tre slag

McGirt dagens man. Men helt öppet inför slutvarvet.

Text: Michael Åhman • 2016-06-05 Uppdaterad 2016-06-05

Nej, det var inte storstjärnorna som nyttjade “Moving Day” i The Memorial bäst:

Jordan Spieth och Bubba Watson sköt 74 slag och ramlade långt ner i listan. Rory McIlroy hade visserligen 70 slag, men är med -9 en bra bit från täten.

Den ende som kan känna sig skapligt nöjd med dagen är Jason Day som med 68 slag för dagen nu är -11 och tillhör därmed de 15 spelare som är inom tre slag inför slutrundan. Days dag hade kunnat slutat ännu bättre om han inte rundat av med en dubbelbogey på sista hålet sedan bollen hamnat mycket olyckligt (i ett torvmärke) inför inspelet.

Veteranen Phil Mickelson är också bra med (-10) även om det här inspelet (se klippet nedan) fick ett något olyckligt slut.

Dagens man var William McGirt, som efter sju birdies och en eagle, kom runt på 64 slag och delar nu ledningen med Gary Woodland och Matt Kuchar.

Den 34-årige McGirt har aldrig vunnit, men ska vi tro på traditioner kan han mycket väl göra det. De två senaste upplagorna av The Memorial har nämligen tagits hem av förstagångsvinnare: Hideki Matsuyama (2014) och vår egen David Lingmerth (2015).

Lingmerths chanser till en ny seger är sannolikt brända. Han ligger tillsammans med Jonas Blixt på -7 och är sju slag efter täten.

– Det var bra förhållande för låga scorer i dag. Nästan ingen vind och greenerna var lite mjukare än tidigare i veckan, sa McGirt.

McGirt var inte bara het med puttern. Kolla in hans fantastiska inspel (klippet nedan) från 165 meter ur bunker till tre meter från flagggan för en birdie på det 17:e hålet (par 4).

Lika het som McGirt var danske Sören Kjeldsen som med 64 slag rusade uppåt på resultattavlan och med -12 tillhör det stora gäng som mycket väl kan vinna.

Slutrundan kommer att spelas som tre-bollar med start från både 1:an och 10:an på grund av att man förväntar sig oväder framåt eftermiddagen.

Här hittar du ställningen.

Och så här firade McGirt sin fina runda (se klippet nedan).


Text: Michael Åhman • 2016-06-05
BloggPGA TourTournytt
Scroll to Top