5de472f994771

Blogg

Bostadsministerns bollar i blåsväder

Efter tre dagar som ny Bostadsminister har Peter Erikssons golfbollsköp hamnat i fokus. Enligt Expressen har han köpt PR-bollar för EU-medel.

Text: Martin Strömberg • 2016-05-28 Uppdaterad 2016-05-28

I onsdags utsågs Peter Eriksson (MP) till ny Bostadsminister och Svensk Golf skrev då om hans stora golfintresse.

Men redan efter tre dagar har just detta golfintresse hamnat i fokus då Expressen skriver att Eriksson köpt golfbollar för EU-medel.

Varje år får Europaparlamentets partigrupper informationsanslag som en del av partistödet. Pengarna fördelas på olika sätt men oftast får ledamöterna en summa att själva spendera.

Peter Eriksson köpte specialdesignade golfbollar med hans eget namn på.

Enligt Expressen gick notan på 10 185 kronor.

Via MP:s kommunikationschef svarar Peter Eriksson skriftligen på tidningens frågor:

“Det finns ett särskilt regelsystem för det här och jag har följt det och fått godkännande av parlamentet och den gröna gruppen. Alla ledamöter i EU-parlamentet har en budget för informations- och kapanjmaterial. Det kan användas till allt ifrån utredningar, muggar, pins och informationsbroschyrer till cykelhjälmar och fotbollar.”

Och vidare:

“Jag tycker det är viktigt att stödja barn- och ungdomsidrotten i Kalix och särskilt nu när vi får många nya svenskar. Sport och idrott är viktiga vägar och skapar bra mötesplatser för att fler ska känna sig välkomna och integrerade i samhället. Bollarna går därför i första hand till det ändamålet”.

 

Ordföranden i Kalix Golfklubb, Håkan Hedlund säger sig inte komma ihåg att klubben tagit emot bollar av Eriksson.

 


Text: Martin Strömberg • 2016-05-28
Blogg
Scroll to Top