Duell i skymningen ska höja temperaturen på Europatourens tävlingar. // Foto: Scott Fichter/iStockPhoto

Blogg

Putt-duell och dundrade musik ska lyfta Europatouren

När Europatouren kommer till BMW Championship på Wentworth är det premiär för en ny utmaning: Putt-duell med åtta tvåmanna-lag – till dundrade musik!

Text: Michael Åhman • 2016-05-11 Uppdaterad 2016-05-11

Åtta par – med en golfstjärna och en “kändis” i varje – ska duellera på putting-greenen i en tävling som är “som gjord för TV”.

Premiär: Kvällen innan BMW PGA Championship rullar igång den 26 maj på Wentworth Club.

Puttningsduellen kommer sedan också att genomföras på tre kommande ET-tävlingar: Scottish Open, British Masters samt en ännu icke namngiven tävling.

Så här går det till:

Tävlingen, som bär namnet ISPS Handa Pressure Putt Showdown, börjar med att alla lag puttar från 3 fot (1 meter).

Om båda spelarna i ett lag missar elimineras laget, medan de övriga flyttas en fot längre ut (ca 1,3 meter) och kampen fortsätter.

Dunkande musik och en publik som tillåts vara högljudd ska ytterligare öka pressen på spelarna. Lagen som lyckas få in (minst) en putt flyttar allt längre ut från hålet – tills en vinnare är korad.

– Den här puttningstävlingen är en av flera innovationer vi arbetat med för att bredda intresset för vår sport till en större publik, och för att visa den enorma talang och personlighet som finns bland våra stjärnor, säger Europatourens vd Keith Pelley.

Det handlar inte bara om äran: Man tävlar om en prispott på 10.000 pund (ca 115.000 SEK), som ska doneras till välgörenhet.


Text: Michael Åhman • 2016-05-11
Blogg19:e håletEuropean TourTournytt
Scroll to Top