5de475719cc62

Blogg

20-åringen spurtade hem segern i China Open

I sin 20:e ET-start tog hemmaspelaren Haotong Li sin första seger. Hanson bäst av svenskarna.

Text: Michael Åhman • 2016-05-01 Uppdaterad 2016-05-01

Nej, danske Lucas Bjerregaard får fortsätta att vänta på sin första ET-seger. En mindre bra dag på greenerna slutade i 70 slag – och en tredjeplats i Volvo China Open.

Segern gick i stället till hemmaspelaren, den blott 20 år unge Haotong Li, som vilt påhejad av publiken kom runt på 64 slag efter en bogeyfri runda. Sammanlagt fick kinesen 266 slag (-22)

Men den mer än dubbelt så gamle chilenaren Felipe Aguilar gav sig inte utan strid.

När Li gick upp på tee på 17:e hålet hade han klättrat upp i delad ledning. Där gjorde Li birdie – samtidigt som Aguilar drog sitt utslag på 16:e hålet i vatten.

– Om någon sagt innan att jag skulle bli tvåa hade jag tagit det. Hela veckan har varit bra förutom ett hål, en enda sving, och oturligt nog var det på 16:e hålet i dag, sa en inte alltför besviken Aguilar.

Samtidigt fortsatte Li att spela aggressivt. På 18:e hålet var han fortfarande omedveten att han ledde tävlingen och tänkte satsa på en hybrid för att nå greenen.

– Men då sa min caddie till mig “Haotong, du leder redan med tre slag, du behöver bara lägga upp och göra ett par för att vinna”.

Det här kan vara det stora genombrottet för den 20-årige kinesen. Förra året förlorade han en play-off i Shenzhen International. Det här året har dock börjat tyngre – förra veckan missade han cutten på Genzon Golf Club.

– Även om jag jobbat hårt har jag spelat dåligt, speciellt förra veckan.

Det kanske lossnade i dag.

Bland svenskarna fortsatte Peter Hanson sitt stabila spel. Med rundorna 66-71-67-67 landade Peter fem slag från segraren på en delad sjätte plats. Magnus A Carlsson, Joakim Lagergren och Rikard Karlberg landade alla tre på delad 21:a plats med 276 slag (-12).

RESULTATEN HITTAR DU HÄR.

 

Haotong Li avslutade Volvo China Open med en 64-runda. Här är några av höjdpunkterna från hans sista runda.

Snacka om att hänga på koppkanten. Nicolas Colsearts birdieputt på det sjätte hålet väntade i det längsta på att trilla i.

Par 4, 442 meter. Låter som ett “monsterhål”. Så här enkelt fixade Lucas Bjerregaard eagle på hålet under lördagen.


Text: Michael Åhman • 2016-05-01
BloggEuropean TourHaotong LiPeter Hanson
Scroll to Top