Danske Lucas Bjerregaard gör sitt tredje år på Europatouren och jagar sin första seger. // Foto: Ross Kinnaird/Getty Images

Blogg

Danske Bjerregaard på väg mot första titeln?

EUROPATOUREN/ Efter andra raka rundan utan bogey klättrade Lucas Bjerregaard upp i täten i Volvo China Open. Men de blågula hänger också med.

Text: Michael Åhman • 2016-04-30 Uppdaterad 2016-04-30

Lucas Bjerregaard blev europeisk amatörmästare 2010. Fyra år senare debuterade han på Europatouren. Där har det som bäst blivit en andraplats – bakom Justin Rose i Hong Kong Open 2015.

Men nu kanske det är dags?

Bjerregaard öppnade i god stil när han hålade inspelet på tredje hålet (par 4) för en eagle. Under de två senaste dagarna har dansken spelat mycket stabilt – och har inte en enda bogey i scorekortet.

Han delar nu ledningen med 200 slag (-16) tillsammans med chilenaren Felipe Aguilar. Dags att knyta ihop säcken med en första ET-seger, Lucas?

Lördagen blev en dag med många låga scorer på Topwin Golf & CC och svenskarna hänger också med bra: Alex Norén kunde ha legat i topp, men en dubbelbogey på banans femte hål kom i vägen. Peter Hanson är också topp-tio efter en stark 67-runda.

Men allra vassast bland svenskarna var Johan Carlsson, som gick -7 trots en dubbelbogey på 12:e hålet. I övrigt kritade Johan ner nio (!) birdies i scorekortet och med -10 är han med i räkningen inför sistadagen.

Även Magnus A Carlsson (-6 för dagen) och Joakim Lagergren (-5) hade en bra lördag.

AKTUELL STÄLLNING SER DU HÄR

 

TV: Lucas Bjerregaard ordnar sig en lätt birdie på 16:e hålet med ett strålande järnslag.


Text: Michael Åhman • 2016-04-30
BloggEuropean TourLucas BjerregaardTournytt
Scroll to Top