Vivendi Seve Trophy – Day Two

Blogg

Superstart av svenskarna i Kina

VOLVO CHINA OPEN. Tre svenskar på topp-tio efter första dagen. Men allra först en spelare som nöjde sig med 24 puttar.

Text: Michael Åhman • 2016-04-28 Uppdaterad 2016-04-28

CHINA OPEN

Volvo China Open har spelats sedan 1995. Sedan 2003 är tävlingen med på Europatouren.
Tävlingen spelas i år för första gången på Topwin Golf & Country Club, strax norr om Beijing. Par 72 och banan mäter 6 639 meter.
Förra året vanns China Open av hemmaspelaren Wu Ashun.

Den 39-årige sydafrikanen Hennie Otto har inte spelat illa i år.

Däremot har han puttat dåligt. Det har gjort att han bara lyckats gå under par vid ett enda tillfälle efter 22 spelade rundor den här säsongen.

Men första dagen av Volvo China Tour lossnade allt: sju birdies, en eagle på en bogeyfri runda som innebar 63 slag och ledning två slag.

– Jag har spelat bra hela tiden, men verkligen inte puttat bra. Men jag har jobbat hårt med min puttning och det gav resultat i dag, säger sydafrikanen.

Otto använde sig av puttern blott 24 gånger och hade 15 greenträffar. Han har tre segrar på Europatouren sedan tidigare – senast det hände var Open d´Italia 2014.

Superstart av svenskarna i Kina
Foto: Getty Images
Sydafrikanen Hennie Otto leder ET-tävlingen i Kina.

Det var en dag fylld med birdies och eagles på Topwin Golf & CC norr om Peking.

Och en hole-in-one: Vår egen Rikard Karlberg som fixade sig en ny Volvo XC90 genom sin fullträff.

– Men det var ganska blåsigt hela dagen och inte alls så enkelt som leaderborden kan få en att tro, säger dagens tvåa Bernd Wiesberger, som kom in på 65 (-7).

I övrigt var det i mångt och mycket svenskarnas dag med tre spelare på topp-tio.

Peter Hanson hade en fläckfri runda med fyra birdies och en eagle. 66 slag (-6) betyder delad tredjeplats.

– Riktigt skönt att få en bra start. Jag var lite trött efter tävlingarna i Spanien och här i Kina förra veckan. Därför tog jag en dag ledigt i början av veckan och gick faktiskt banan med bara en wedge och en putter i handen. Sedan spelade jag pro–amen på onsdagen, säger Peter Hanson till European Tour.

Så här beskriver skåningen Topwin G&CC.

– Jag gillar banan. Du måste spela aggressivt och göra många birdies. Men om du hamnar på fel sida av greenen kan du ha en putt från 10-15 meter istället för 1,5 meter. Det blir en tuff utmaning att spela fyra solida ronder här.

 Peter Hanson summerar säsongen så här långt: 

– Efter ett par sega säsonger är spelet på väg åt rätt håll igen. Jag är mycket nöjd med utvecklingen under Mellanösternsvingen. Alla delar börjar bli bättre och nu handlar det om att ha tålamod och få ihop fyra bra ronder. 

Alex Norén, som bland annat hålade ett bunkerslag för en eagle på ett par 4-hål (se filmen nedan), ligger delad sjua (-5) medan Joakim Lagergren delar tionde plats (-4).

Magnus A Carlsson, Rikard Karlberg och Johan Carlsson landade samtliga på -3 och delar 22:a plats.

Resultaten hittar du här.

 

Kolla in klippet nedan med dagens höjdpunkter: Bland annat Alex Noréns bunkerslag för eagle på par 4-hål, Joost Luitens drive 300 meter över vatten för en mycket enkel eagle-putt samt Peter Hansons eagle.

Day 1 Highlights – Volvo China Open

Latest videos and audios


Text: Michael Åhman • 2016-04-28
BloggEuropean TourPeter HansonTournytt
Scroll to Top