A general view of the 18th green

Blogg

SGF–basen: ” Längre kunde vi inte sträcka oss”

Christer Bergfors, ordförande i Svenska Golfförbundet, beklagar att det inte blir någon svensk tävling på Ladies European Tour i år. 2017 ska dock evenemanget komma tillbaka.

Text: Tommie Gustavsson • 2016-04-28 Uppdaterad 2016-04-28

Efter tre upplagor av Helsingborg Open är det nu klart att Ladies European Tour inte återvänder till Sverige säsongen 2016.

Förbundsordförande Christer Bergfors kommenterar nyheten så här för svenskgolf.se/wp:

 “Förbundet är ingen tävlingsarrangör”

– Vi var beredda att stå för en tredjedel av tävlingskostnaderna. Längre kunde vi inte sträcka oss. Även om vi har pengar i kassan är det viktigt att vi använder dom på rätt sätt. Förbundet är ingen tävlingsarrangör och kan inte lägga ut hur mycket pengar som helst på en enda tävling.

 “Vi kan inte lägga hur mycket som helst på en damtävling”

Men att det inte blir någon damtävling rimmar väl väldigt illa med er 50-50–satsning?

– Jo, vi har nog sett det ur det perspektivet också. Men som sagt, vi kan inte lägga hur mycket som helst på en damtävling. När det gäller Nordea Masters behöver förbundet inte lägga ut en enda krona.

Ser du någon fara för svensk damgolf att det inte finns någon LET–tävling i Sverige?

– Ja, det är naturligtvis inte bra. Om våra tjejer ska utvecklas måste vi ha en tävling i Sverige. Då får flera chansen att spela, exempelvis via wild cards, och verkligen känna på hetluften.

LET:s frånvaro ska dock bara bli ettårig. 

– Ja, redan nästa år kan tävlingen vara tillbaka – Lagardére har långt gångna planer. Det är ett seriöst bolag som vill satsa på golfen. Dessutom vet jag att Claes Nilsson (golfansvarig på Lagardére, red. anm.) jobbat stenhårt för att få till en tävling i år. Jag kan bara beklaga att han inte lyckades, säger Christer Bergfors. 

 “Vi kan inte driva en tävling med stor förlust”

Så här säger Claes Nilsson till svenskgolf.se/wp:

– Jag är en tävlingsmänniska och när man har lagt ner mycket tid så är man oerhört besviken när man inte får ihop det. Men vi kan inte driva en tävling med stor förlust. Vi försöker dock hitta lösningar och hoppas kunna vara tillbaka 2017, säger Claes Nilsson, golfansvarig på Lagardére. 

 

Gillade du artikeln? Missa inte att gilla Svensk Golf på Facebook!

 

"Just nu är pengarna slut"


Text: Tommie Gustavsson • 2016-04-28
BloggLadies European TourTournytt
Scroll to Top