Open de Espana – Day Two

Blogg

Valderrama visade tänderna

Efter torsdagens relativt lätta runda på Valderrama visade banan under fredagen varför den anses var en av de tuffare. Bara två spelare lyckades gå under par.

Text: Jesper Johansson • 2016-04-15 Uppdaterad 2016-04-15

Under fredagen visade Valderrama varför det är en av världens tuffaste banor. I vindiga förhållanden under den andra rundan av Open de España var det bara två spelare som lyckades gå under par.

Pablo Larrazabábal leder tävlingen, tre under par. Efter torsdagen befann han sig två slag bakom ledaren Alexander Levy men gick sju under par de första tio hålen under fredagen vilket gav honom en ledning. Till slut gick han ändå runt på par men det räckte alltså för att vara i ledning innan helgens två rundor.

– Att gå på par i de här förhållandena är en skön känsla och att jag hade chansen på det sista hålet att gå under par var härligt, säger Larrazábal till European Tours hemsida.

– Jag slog egentligen bara ett dåligt slag i dag och det resulterade i en trippelbogey. Jag spelade ändå inte min bästa golf, men hade vi spelat på en annan bana hade jag gått sex-sju under par. Så jag är väldigt nöjd ändå.

En av de två spelarna som gick under par var svenske Peter Hanson. I och med det är han tre över par och på en delad 14:e plats inför helgens två rundor.

Hanson får sällskap av sju andra svenskar i helgen.

Här är svenskarnas resultat efter två varv på Valderrama:

 

Valderrama visade tänderna

Och här är topp-10:

Valderrama visade tänderna



Text: Jesper Johansson • 2016-04-15
BloggEuropean TourPeter HansonTournyttValderama GC
Scroll to Top