Fenomenal Ko i Kalifornien

Fenomenal Ko i Kalifornien

Världsettan visar kanonform inför nästa veckas major.
Anna Nordqvist blev bästa svenska.

Trots att par mindre bulor i vägen under sista dagen kunde världsettan Lydia Ko defilera upp på sista hålet i en treslagsledning. Hon gjorde birdie också där och vann Kia Classic med fyra.

– Jag såg på ledartavlan att Inbee gjorde en massa birdies så jag kunde inte slappna av förrän det var över, sa en lycklig Ko som tog årets första seger.

Avslutningsronden innehöll sju birdies och två bogeys och Ko landade på 19 under par totalt, fyra före världstvåan Inbee Park. Nästa vecka väntar årets första major Ana Inspiration och Ko kommer naturligtvis att tillhöra förhandsfavoriterna.

– Det känns som att allt arbete jag och mitt team lagt ner i vinter börjar ge utdelning och nu är det fullt fokus på nästa vecka, det ska bli spännande att komma tillbaks till ANA, sa Ko.

Segerna var den 18-åriga nyazeeländskans elfte på LPGA-touren och tog sin första och hittills enda major vid Evian förra året.

De två svenskorna som fick spela i helgen avslutade med 69 slag (Anna Nordqvist) och 73 slag (Pernilla Lindberg). Anna blev delad tolva medan Pernilla slutade delad 43:a.

Slutresultat

Se höjdpunkterna från sista dagen nedanför

Anna Nordqvist blir farlig vid nästa veckas ANA Inspiration
Ja
4
12
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!