Perfekt slagläge för Jacobson
Det ser bra ut för Fredrik Jacobson i Puerto Rico med en delad tiondeplats inför helgen // Foto: Getty Images

Perfekt slagläge för Jacobson

När storfräsarna spelar WGC i Texas kör PGA-touren ett side event i Puerto Rico med ett mindre stjärnfyllt startfält. Det gör det möjligen något lättare att plocka en framskjuten placering men att vinna är altid svårt på den här nnivån.

I ledningen efter halva tävlingen finns hemmaspelaren Rafael Campos på nio under par. Han är den första Puertorican att ledan en tävling på PGA-touren sedan 1979 då Chi-Chi Rodriguez vann sin åttonde och sista titel i Tallahassee Open.

– Det känns otroligt men konstigt nog är jag väldigt avslappnad i situationen. Jag har inte funderat över svingen eller några problem på banan , jag har verkligen kul när jag spelar just nu, sa 27-årige Campos efter sin 71:a andra ronden.

Bakom sig har han dock ett gediget koppel av habila spelare inom ett avstånd som är klart hanterbart. george McNeill som vann här 2012 är två, bara ett slag bakom Campos. Ytterligare ett slag ner finns bland andra engelsmannen Ian Poulter, som inledde med tre birdies och avslutade med tre för dagens bästa rond, 66 slag.

– Jag hade bra tålamod idag och att avsluta med tre birdies var skönt och det lyfte mig till en bra position inför helgen, sa Poulter, som inte kvalificerat sig för Dell Match Play från sin 67:e plats på världsrankingen.

Två svenskar spelar i Puerto Rico och de gör det bra. Fredrik Jacobson är delad tia efter två raka 69:or. Med bara tre slag upp till ledande Campos har Jacobson naturligtvis ett ypperligt läge inför helgens spel.

– Jag har hållit bollen i spel bra och gett mig själv många bra birdiechanser. Hade väl kanske hoppats på att få i några till men det känns stabilt, sa Jacobson efter andra ronden.

Henrik Norlander klarade en välbehövlig kvalgräns efter 72-70 och delar 40:e plats, sju slag från ledning. 

Ställningen

Intervju med Jacobson nedan

 

Jacobson kniper titeln i Puerto Rico
Ja
11
10
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
 • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Mer att läsa

  Idag
  Världsettan om Engström: ”Mitt råd är att...”
  • Henderson trivs med hektiskt schema
   Världstvåan Brooke Henderson har haft ett hektiskt 2016. Inför Ricoh British Womens Open har kanadensiskan tävlat tio veckor i rad, vilket är något hon trivs med.
  Igår
  14-åringens makalösa handicapsänkning
  • Så sänds helgens majors
   Se till att skippa middagen hos dina bekanta i helgen. Det visas nämligen golf i världsklass på TV!
  • Försenad Resort ska påbörjas igen
   500 villor och två golfbanor var tänkta att byggas. Men Traryd Golf Resort fick ekonomiska problem och lades på is. Nu är dock projektet påbörjat igen.
  • Brobergs största utmaning: ”Spelet mot mig själv”
   Kristoffer Broberg gör sin första start i PGA Championship. Och målsättningen är att njuta av varje minut. "Man slår inte bra slag hela tiden", säger han.
  • Så kan Dustin Johnson bli världsetta i helgen
   Regerande PGA Championship-mästaren Jason Day är just nu världsetta. Men precis bakom honom finns amerikanen Dustin Johnson – som kan ta över titeln som världens bäste golfare i helgen.
  • TV: Han ritade PGA Championship-banan
   A.W. Tillinghast. Så heter banarkitekten som ritat PGA Championship-banan Baltusrol. Se inslaget om mannen som inspirerades av St Andrews när han ritade den fina mästerskapsbanan.