TV: Se ryggskadad Day driva green
Australiensaren stretchade ryggen under andra dagen men det verkade inte hämma honom särskilt mycket i spelet från tee // Foto: Getty Images

TV: Se ryggskadad Day driva green

Han fick problem med ryggen igår.

Men segraren i förra veckans Arnold Palmer Invitational Jason Day visade dock inga större tendenser till att hålla igen på första utslaget under andra dagen av Dell Match Play på Austin Country Club i Texas.

Hålet mäter 382 yards, det är cirka 360 yards till greenkanten och Day tryckte på lite extra ser det ut som på bilderna.

Möjligen något svagt att han inte slog fram bollen till hål.

 

Australiensaren vann till slut matchen mot thailändaren Thongchai Jaidee med klara 5/3 och har ödet i egna händer i grupp två. En seger eller delning och han är vidare. Om han förlorar mot engelsmannen Paul Casey kan Jaidee vid seger i sin match mot Graeme McDowell tvinga fram ett särspel.

Efter sina kramper i ryggen under första dagen stretchade Day på banan och han kände ingenting under andra dagen.

– Otroligt skönt. Jag var osäker när jag kom hit i morse men efter utslaget på ettan kände jag ingenting och hade inga problem under ronden. Men det är alltid lite osäkert då den här typen av problem ofta dyker upp snabbt, förklarade Day efter andra dagen.

Läs mer om hur de olika gruppernas scenarion ser ut inför avslutningsdagen här.

 

Jag har ofta problem med ryggen när jag spelar golf
Ja
27
22
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
 • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Mer att läsa

  Idag
  Björk har tätkänning i Frankrike
  • TV: Se PGA-proffsets närspelsyips
   Det kan drabba vem som helst. Igår kom ännu ett exempel på en spelare som drabbats av yips runt greenerna.
  • Dustin utmanas av amatör
   En kanadensisk amatör jagar US Open-segraren Dustin Johnson i Canadian Open. Men toppen är ett getingbo och 15 spelare är inom tre slag.
  Igår
  Parnevik inspireras av Stenson
  • TV: Hemma hos – Andrew "Beef" Johnston
   Julgranen är fortfarande framme, emoji-kuddar finns överallt. Och Andrew "Beef" Johnston visar vad han har i kylen. Så här bor publikfavoriten.
  • Spieths skor smartare än tidigare
   Jordan Spieth hade svårt att hänga med i toppen av ledartavlan när Henrik Stenson och Phil Mickelson duellerade. Men han kan glädjas åt att han brände 1 984 kalorier. Den informationen fick han från sina skor.
  • Hon blir Annika Sörenstams första vicekapten
   Annika Sörenstam har gjort sitt första val som Solheim Cup-kapten. Catriona Matthews blir vicekapten för det europeiska laget, som är ute efter revansch.
  • Banrekord och två svenskor topp-10
   I veckan avgörs EM Dam på Hooks utanför Jönköping. Två svenskor är topp-10 efter två varv.
  • Dustin öppnade starkt i Kanada
   Dustin Johnsons formtopp bara fortsätter. Efter sina två segrar på senare tid leder han nu Canadian Open efter första ronden.