Arnold Palmer Invitational Presented By MasterCard – Round Three

Blogg

Stenson jagar segern

Han var uppe i ledningen under första nio tredje ronden. Men tre pluggade bunkerlägen och birdietorka sista nio innebär en delad andraplats inför avgörandet på Bay Hill.

Text: Martin Strömberg • 2016-03-19 Uppdaterad 2016-03-19

Lördagsronde började alldeles förträffligt för den svenske världssjuan som efter birdies på fyran och femman rullade i en fyrameters eagle på sexan.

I det skedet var Stenson i ensam ledning men sedan kom regnet.

– Det gick lite från att vara en golftävling till ett överlevnadstest. Jag duffade utslaget lite på sjuan och tog medicinen och efter det pluggade bunkerläget på tolvan försvann momentumet lite, berättade Stenson i intervjun efter ronden.

Han gav sig själv några chanser till på vägen in men fick nöja sig med par sista sex hålen för en rond på 70 slag. Samma som ledande australiern Jason Day.

– Det var ganska tuffa förhållanden och jag hade lite stolpe ut på vägen in. Jag slog dagens bästa putt på 16:e men den lyckades undvika att trilla i. Hoppas jag kan ändra på det i morgon.

Nu delar Stenson andraplatsen med amerikanerna Kevin Chappell och Troy Merritt på 13 under par, två slag bakom Jason Day.

En underbar räddning från just pluggad bunker på sista hålet gav ändå svensken en skön känsla efter sista hålet.

Men medan Stenson hade lite stolpe ut satte Day en svår chip på åttan och räddade sig även magiskt på elvan.

– Det var en jättetuff dag med temperatursvängningar och regnet som höll i sig. Mitt närspel räddade mig några gånger och jag måste ha samma tålamod en dag till, sa Day.

Jonas Blixt (-5) är näst bästa svensk på en delad 24:e plats medan David Lingmerth är ett slag sämre på delad 30:e. Freddie Jacobson är delad 38:a på tre under par.

Ställningen


Text: Martin Strömberg • 2016-03-19
BloggHenrik StensonJason DayPGA TourTournytt
Scroll to Top