Kinhult: "Jag låste in klubborna"

Kinhult: "Jag låste in klubborna"

Efter säsongsinledningen har Marcus Kinhult haft svårt att komma med i ET-tävlingarna.
Och han valde lite nya vägar för att hitta känslan.

Efter en tuff säsongsinledning med fyra raka missade kvalgränser och ett spel som inte riktigt fungerat har Marcus Kinhult tränat och vilat, mestadels på San Roqué i södra Spanien.

– Spelet går lite bättre på träning nu. Jag har tagit något kliv mot den formen jag vill vara i, fortfarande är det lite grejer som inte klickat ännu men jag jobbar på det, berättar Kinhult för Svensk Golf om sin känsla för spelet den senaste tiden.

19-åringen hade stora förväntningar på sig inför säsongen, bland annat efter två klarade kvalgränser på ET förra säsongen och en fantastisk amatörkarriär. Marcus följer en långsiktig plan, vet att ingenting går spikrakt och resultaten i början av säsongen är inget som stör honom särskilt mycket. Men som vanligt anpassar han träningen efter hur spelet ser ut.

– Den senaste tidens träning har påverkats lite av hur spelet sett ut senaste tiden. Jag har dels dragit ner en smula på mängden och lagt lite extra tid på järnspelet.

Det var till och med så att han för första gången på länge tröttnade på att träna och låste helt sonika in klubborna för att göra något annat ett tag.

– Det är segt med tävlingsuppehåll men för mig har det nog varit ganska välbehövligt. Jag var för ett tag sedan – för första gången någonsin – rätt trött på golf. Jag låste in klubborna i garderoben i två dagar och hittade ett riktigt gött sug igen, säger Kinhult.

Vad gjorde du istället för att träna?

–  Jag tog det väldigt soft. Sov mycket och tog även någon spansk siesta mitt på dagen. Kollade lite serier och tog en gitarrlektion. Jag har aldrig spelat gitarr tidigare så det var nytt och kul.

Tankarna var att han skulle få spela veckans Hero Indian Open men kategorin räckte inte riktigt till. Istället är han i Spanien igen efter en vecka hemma i Sverige. Och nu blir det tävlande på lite lägre nivå ett tag för att hålla tävlingskänslan och nerven vid liv. Och kanske bygga upp en ny känsla.

– Jag spelar Ecco Tour Winter series istället. Efteranmälade mig för några dagar sedan när jag såg att Indien inte skulle bli av och det känns bra att få tävla lite igen.

På fredagen startar Kinhult klockan 9.10 lokal tid på PGA Catalunya, en bana där han i vintras spelade sig till rättigheterna på Europatouren.

Kanske är det rätt ställe att skapa något nytt.

Länk till tävlingen

 

Jag behöver också en paus ibland för att få tillbaks suget
Ja
47
18
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!