Hero Indian Open – Day One

Blogg

Im-ponerande, Daniel

Det är gott om indiska spelare på ledartavlan efter första dagen i Delhi. Men mest imponerade Daniel Im.

Text: Martin Strömberg • 2016-03-17 Uppdaterad 2016-03-17

Det är inte helt vanligt med indiska framgångar på Europatouren även om Anirban Lahiri och SSP Chowrasia då och då håller sig långt framme. Men när Hero Indian Open avgörs den här veckan är det många som tar chansen att visa upp sig.

Efter första ronden i Delhi är sju spelare bland de 23 främsta från hemmanationen och titelförsvarande Lahiri avslutade stark efter en lite knagglig resa.

– Det var lite upp och ner idag men väldigt skönt att avsluta bra. Det är inte bra att hamna för långt efter tidigt, sa den dubble ET-segraren efter sin 68:a.

Han spelar mestadels på PGA-touren den här säsongen och är Indiens klart lysande stjärna. Ifjol slog han just Chowrasia i särspel i just den här tävlingen.

Efter två bogeys på vägen in som tog honom till par för dagen radade Lahiri upp fyra birdies på sluthålen för sin 68:a. Och han tackar promenaden mellan femman och sexan för avslutningen.

– Ja, jag pratade lite med mig själv och rensade skallen där. På slutet rullade jag i några bra puttar och det kändes bättre.

I ledningen efter första dagen finns amerikanen Daniel Im som gjorde sju birdies och resten par. Im var självfallet mycket tillfreds med sitt snygga kort.

– Jag gillar banor där man behöver precision från tee och man måste slå bra järnslag här för att ha chansen att göra birdies, sa 30-åringen som grejade sitt ET-kort i höstas, efter ronden.

Han har sedan dess klarat fyra av sex kvalgränser och tog två fina topp tio-placeringar under de tidiga tävlingarna i Sydafrika. Men den bogeyfria ronden första dagen var långt ifrån problemfri. Hans närspel tog honom ur knipan vid fler än ett tillfälle.

– Det var några gånger jag fick rädda mig ordentligt där jag trodde att jag skulle göra bogeys, berättade Im för ET.s hemsida.

Tre svenskar kom till start och Jens Fahrbring och Björn Åkesson gick båda två över par och är på delad 93:e plats.

Daniel Chopra gick sju över par och är delad 135:a.

Ställningen


Text: Martin Strömberg • 2016-03-17
BloggAnirban LahiriDaniel ImEuropean TourSSP ChawrasiaTournytt
Scroll to Top