Därför missar Bubba Watson veckans tävling
Bubba Watson missar veckans Arnold Palmer Inivitational. // Foto: Getty Images

Därför missar Bubba Watson veckans tävling

I helgen spelas Arnold Palmer Invitational på Bay Hill i Florida. Men Bubba Watson, som är medlem i klubben, kommer inte till start.

Förra veckan la Bubba Watson upp en bild på Twitter när hans fyraårige son Caleb satt i legendaren Arnold Palmers knä.

Så här såg bilden ut:

Nu vet vi varför. Bubba Watson körde till Bay Hill där Arnold Palmer Invitational ska spelas i veckan för att personligen berätta för Palmer att han inte kommer att medverka i tävlingen.

– Jag trodde att det skulle bli lättare om jag hade Caleb med mig, sa Bubba Watson med ett skratt till Golf Channel.

– Jag åkte över till Bay Hill precis innan deadline för tävlingen och drog mig ut. Vi pratade om allt möjlit, säger Bubba Watson.

Anledningen till att världsfyran inte ställer upp i tävlingen är smärtor i ryggen. Men Watson är inte för oroad angående skadan. Men att han märkte något efter att han slog en järn-4 ur en torva i den tredje rundan på Doral i WGC-Cadillac Championship och även efter en järn-5 på det 18:e hålet.

– Det var precis efter träffen som jag fick smärtor.

Men även spelschemat hade en roll i beslutet. Nästa vecka ska amerikanen spela Dell Match Play och två veckor senare är det dags för US Masters, där han är en av förhandsfavoriterna.

– Man måste se till helheten. OS och Ryder Cup spelas i år så en del terapi och en veckas vila tror jag är det bästa för mig just nu, säger Bubba Watson.

Bubba är en härlig spelare!
Ja
48
11
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!