Charl Schwartzel vann efter särspel
Charl Schwartzel tog sin andra seger någonsin på PGA Tour. Men det krävdes ett hål mer än vanligt. // Foto: Getty Images / Sam Greenwood

Charl Schwartzel vann efter särspel

Det krävdes ett extra hål för att få en vinnare i Valspar Championship. Bill Haas ledde efter 54 hål men lyckades inte vinna.

Valspar Championship bjöd på en spännande avslutning på Innisbrook Resort. Ledaren inför dagens runda, Bill Haas, tappade ett slag under den sista rundan samtidigt som sydafrikanen Charl Schwartzel gjorde fältets bästa runda – 67 slag.

Särspelet spelades på det 18:e hålet och efter att Bill Haas missat fairway på utslaget, slagit ett för kort inspel och gjort ett misstag i bunkern behövde Schwartzel bara göra ett par för att ta hem tävlingen.

Så här såg det ut när han gjorde birdie på hål 13:

Den kanske härligaste historien från den här veckans spel var att amatören Lee McCoy gjorde en fantastisk tävling.

Under söndagen spelade han tillsammans med Jordan Spieth och efter 18 hål hade McCoy gått runt fyra slag bättre än världsettan.

McCoy är uppvuxen precis vid Innisbrook Resort och har tidigare i veckan sagt att han spelat banan över 1 000 gånger.

– Det har varit en overklig vecka. Jag har alltid drömt om att spela på den här banan med proffsen, sa McCoy i en intervju direkt efter rundan.

– Det är otroligt att se en spelare som Jordan Spieth på så nära håll. Jag är trots allt bara en amatör som fortfarande studerar, men han behandlade mig som om jag vore ett proffs och det är en stor ära för mig.

Svenskarna då?

Henrik Stenson gick ett över par och slutade delad elva. Men den mest imponerande blågula insatsen stod Jonas Blixt för.  I de svåra förhållandena under söndagen lyckades han gå runt på 68 slag och avslutade tävlingen ett över par. I och med det klättrade han hela 34 platser under söndagen och slutade på en delad 22:a plats.

Här är svenskarnas resultat:

Och här är toppen av ledartavlan:

Skulle du klara av att hålla nerverna i styr vid ett särspel?
Ja
12
29
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
 • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Mer att läsa

  Igår
  "Sånt här händer inte spelare som mig"
  • Björk vann i Frankrike
   Han ledde stora delar av slutvarvet och lyckades till slut bärga segern. Alexander Björk är en segrare på Challengetour.
  • Amatör orsakar golfhype i Kanada
   Med en rond kvar är Jared du Toit ett slag från ledning. Nu kan 21-åringen bli den första amatören att vinna på PGA-touren på 25 år.
  • Tre glada svenskor i Skottland
   Det blev ingen seger i Scottish Open. Men väl en andraplats och två nya svenskor klara för Woman´s British Open.