Pelle Edberg i delad ledning inför helgen

Pelle Edberg i delad ledning inför helgen
Pelle Edberg är i delad ledning efter två rundor på Black Mountain. // Foto: Getty Images

Pelle Edberg fortsätter att spela fin golf. På thailändska hemmabanan lyckades han gå runt på 67 slag och ligger i delad ledning.

Pelle Edberg fortsatte sitt fina spel från torsdagen även under den andra rundan av True Thailand Classic. Efter sju birdies och två bogeys är han i delad ledning, tolv under par.

– Jag är väldigt nöjd med hur jag spelade. Jag är faktiskt mer nöjd med dagens runda än gårdagens, det kändes bättre i dag, sa Pelle Edberg till European Tours hemsida.

Panhupoi Pittayarat ligger ett slag bakom ledarduon som består av australiern Scott Hend och Pelle Edberg. Nu hoppas svensken att han ska kunna kontollera nerverna under lördagens runda.

– Jag har en bra chans här på hemmaplan och jag hoppas att jag inte är lika nervös i morgon som jag var innan torsdagens runda, säger Pelle Edberg som tycker det är nervöst att spela framför sina vänner:

– Det är alltid mer nervöst när det är människor man känner i publiken. Jag kan spela British Open inför okända människor utan att vara alls lika nervös som jag var i torsdags. 

De flesta svenskarna klarade cuten på Black Mountain. Näst bäste svensk efter Edberg är Joakim Lagergren på en delad 20:e plats, som är fem under par totalt.

Här är svenskarnas resultat inför helgen, cuten drogs vid –2:

Greenerna är väldigt tuffa på Black Mountain. Och Pelle Edberg tror att de blir ännu tuffare fram mot helgen och att han har en fördel av att ha banan som hemmabana när det blir svårare.

En annan spelare som ser ut att ha bra koll på greenerna är Kiradech Apphibarnrat. Spana in den här läckra birdieputten:

Heja Pelle!
Ja
43
2
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
 • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Mer att läsa

  Igår
  14-åringens makalösa handicapsänkning
  • Så sänds helgens majors
   Se till att skippa middagen hos dina bekanta i helgen. Det visas nämligen golf i världsklass på TV!
  • Brobergs största utmaning: ”Spelet mot mig själv”
   Kristoffer Broberg gör sin första start i PGA Championship. Och målsättningen är att njuta av varje minut. "Man slår inte bra slag hela tiden", säger han.
  • Försenad Resort ska påbörjas igen
   500 villor och två golfbanor var tänkta att byggas. Men Traryd Golf Resort fick ekonomiska problem och lades på is. Nu är dock projektet påbörjat igen.
  • Så kan Dustin Johnson bli världsetta i helgen
   Regerande PGA Championship-mästaren Jason Day är just nu världsetta. Men precis bakom honom finns amerikanen Dustin Johnson – som kan ta över titeln som världens bäste golfare i helgen.
  • Spana in Stensons nya OS-bag
   OS i Rio de Janeiro närmar sig med stormsteg. Med mindre än två veckor kvar till spelen visar Henrik Stenson upp sin OS-bag i svenska färger.