Scotts klockrena socket
En socket kommer ofta när man minst anar det //Foto: Getty Images

Scotts klockrena socket

Läge att säkra segern - då slog Adam Scott en socket.

Efter en drive över green och ner i bunkern på 16:e stod Adam Scott inför ett förhållandevis standardbunkerslag på tio meter. Då kom mardrömmen, en socket.

– Det var en bisarr rond för jag slog några horribla slag idag. Det var pinsamt på 16:e och jag skämdes att göra det precis framför Phil Han hade förmodligen sänkt det eller satt upp bollen nära och jag skickar en socket nästan ner i bunkern bredvid, sa Scott efter segern.

– Jag önskar att jag kunde säga att det var ett dåligt läge men det kan jag inte, det vara bara en helt vanlig miss. Jag antar att jag försökte stila lite för Phil, sa Scott skämtsamt.

Och efter ronden hade han råd att vara ärlig. Han bad caddien David Clark om ursäkt och lyckades hålla stilen när han med huvudet högt vandrade bort och räddade par från ett tuffare läge i bunkervallen.

– Jag blev lite chockad och bad om ursäkt till Clarky eftersom en up-and-down från bunkern hade gett mig ett bra läge att koppla greppet. Han sa att det inte fanns något att be om ursäkt för, berättade Scott.

Till slut lyckades Scott bärga segern medan Phil Mickelson fick nöja sig med ännu ett bevis att han är på väg tillbaks på allvar. En tråkig bogey på sista tog hon veteranen till en ensam femteplats. 

 

Det är pinsamt att slå socket
Ja
75
25
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!