Suverän Scott hyllade Dustin
Adam Scott läser green under andra dagen av Cadillac Championship på Doral //Foto: Getty Images

Suverän Scott hyllade Dustin

Det blir en drömhelg på Doral med idel toppspelare längst upp.
Ledaren Adam Scott har siktet på andra raka segern men han hyllade framförallt medspelaren andra dagen.

Det blev en händelserik och välspelad andradag på Doral. Ett tag hade veteranen Phil Mickelson fyra slags ledning men en missad wedge på "enkla" korthålet 15:e ledde till en dubbel och efter ännu en bogey signerade Phil besviket en rond på par. 

– Jag slog en hemsk wedge och lyckades inte rädda bogeyn från ett enkelt läge. Jag tappade lite fokus där men jag spelar bra och kommer att vara fräsch och redo i helgen, sa en inte alltför nedslagen Mickelson efteråt.

Istället seglade Adam Scott som en stadig oceanångare genom Dorals lömska vattenhinder och visade att formen från förra veckans seger i Honda Classic sitter kvar. Han svingar kanske bättre än någonsin samtidigt som han har hittat något som fungerar med sin korta putter. Han har hittills på Doral tjänat 1.82 slag mot fältet på greenerna.

– Jag är förmodligen lite mer avslappnad med att vara i ledningen nu på grund av segern förra veckan. Men att leda efter 36 hål betyder inte mycket om man inte leder med tio slag och jag kommer att behöva vässa mig ett snäpp till om jag ska kunna hålla undan som ledartavlan ser ut, sa Scott.

Det blev 66 slag för aussien andra dagen medan spelpartnern och titelförsvararen Dustin Johnson fyrade av en 64:a för att ta sig rakt in i matchen. Scott var kraftigt imponerad av Johnson efteråt.

– Jag bara tog rygg på DJ och försökte hänga på tåget. Han spelade sagolik golf och min rond var medioker i jämförelse. Tittar man på ledartavlan så kommer det att bli en fantastisk helg och jag ska försöka att var en del av den, sa Scott.

Och man kan inte annat än hålla med Scott. Bakom honom radar sig stornamnen upp som på ett pärlband.

Delade tvåor är Dustin Johnson och Rory McIlroy. Därefter kommer halvsvensken Danny Willett, Bubba Watson och några slag efter finns Rickie Fowler, Jordan Spieth och svenske Henrik Stenson.

McIlroy var tillfreds med att äntligen få lite utdelning på greenerna och sprudlade av glädje efter sin 65:a. Han anputtade elva av Dorals luriga greener.

– Ja, puttningen var verkligen skillnaden idag. Jag har spelat ungefär likadant från tee till green men idag droppade äntligen några i. Gjorde ett bra par på fyran och efter det gjorde jag fyra raka birdies. 

Och om sin förändring till att putta crosshanded med vänsterhanden nedanför den högra sa han så här:

– Jag har funderat på det länge och det som jag funderade mest över var att vissa skulle tycka att jag imiterade Jordan. Annars är det ingen stor grej, jag hade inget att förlora och jag kommer att köra så här så länge det känns bra.

Ställningen

 

Scott tar andra raka
Ja
14
24
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!