Nya tekniken gav Rory McIlroy sämre längdkänsla
Rory McIlroy har bytt puttgrepp inför veckans tävling. Men det gav inte det resultat han önskade. //Foto: Getty Images

Nya tekniken gav Rory McIlroy sämre längdkänsla

Rory McIlroy har bytt teknik med puttern. Men något direkt lyft gav det inte på greenerna.

Under presskonferensen efter första rundan av WGC-Cadillac Championship på Doral pratade Rory McIlroy om den senaste snackisen – det nya puttgreppet.

Världstvåan har nämligen ändrat från det normala greppet till att spela som Jordan Spieth, med vänsterhanden längst ner.

Sättet att hålla puttern på är dock inte helt nytt för nordirländaren. När han först började spela på de stora tourerna var det med vänsterhanden längst ner.

Men den nygamla metoden innebar ingen direkt succé. Rory McIlroy satte bara en putt som var längre än tre meter. Och på det sista hålet treputtade McIlroy vilket reulterade i en dubbelbogey.

– Min fartkontroll var inte bra på greenerna. Jag lämnade väldigt många puttar korta, sa Rory McIlroy enligt Golf channel.

– Men jag antar att det är något man får räkna med när man byter grepp. Det var första tävlingsrundan med det nya greppet. Men jag känner att det var helt okej ändå, sa Rory McIlroy.

På den tuffa banan utanför Miami lyckades dock Rory McIlroy gå runt på 71 slag, ett under par. Leder tävlingen gör Markus Fraser och Scott Piercy.

Hur puttar du?

Svara i kommentarsfältet: 

 I Golfskolan visar Sveriges hetaste tränare Viktor Gustavsson hur du fixar längdkänslan:

 

Rory borde vara världsetta!
Ja
26
4
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
 • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Mer att läsa

  Idag
  Björk har tätkänning i Frankrike
  • Dustin utmanas av amatör
   En kanadensisk amatör jagar US Open-segraren Dustin Johnson i Canadian Open. Men toppen är ett getingbo och 15 spelare är inom tre slag.
  Igår
  Parnevik inspireras av Stenson
  • TV: Hemma hos – Andrew "Beef" Johnston
   Julgranen är fortfarande framme, emoji-kuddar finns överallt. Och Andrew "Beef" Johnston visar vad han har i kylen. Så här bor publikfavoriten.
  • Spieths skor smartare än tidigare
   Jordan Spieth hade svårt att hänga med i toppen av ledartavlan när Henrik Stenson och Phil Mickelson duellerade. Men han kan glädjas åt att han brände 1 984 kalorier. Den informationen fick han från sina skor.
  • Dustin öppnade starkt i Kanada
   Dustin Johnsons formtopp bara fortsätter. Efter sina två segrar på senare tid leder han nu Canadian Open efter första ronden.
  • Hon blir Annika Sörenstams första vicekapten
   Annika Sörenstam har gjort sitt första val som Solheim Cup-kapten. Catriona Matthews blir vicekapten för det europeiska laget, som är ute efter revansch.
  • Banrekord och två svenskor topp-10
   I veckan avgörs EM Dam på Hooks utanför Jönköping. Två svenskor är topp-10 efter två varv.