Här är svenskarna som får wild card till Challenge Tour

Nya CT-tävlingen i Katrineholm öppnar dörrar – Sverige får 50 wild cards.

Här är svenskarna som får wild card till Challenge Tour
Oskar Bergqvist, Björn Hellgren och Daniel Jennevret får åtta inbjudningar till Challenge Tour i år – tack vare den svenska tävlingen i Katrineholm. // Foto: Göran Södervist/CC

I sommar är Sverige tillbaka som arrangör av en Challenge Tour-tävling. Den 4-7 augusti spelas Swedish Challenge med tourspelaren Robert Karlsson som värd för tävlingen på hans hemmabana i Katrineholm.

Av det skälet får Sverige också 50 inbjudningar till den egna tävlingen. Men man kommer att utnyttja möjligheten att byta inbjudningar med andra arrangörer i andra länder. Reglerna säger att en spelare kan maximalt få åtta inbjudningar på en säsong, varav en i hemlandet.

– För att komma fram till hur vi bäst nyttjar inbjudningarna för att utveckla svensk golf har vi dels haft en intern diskussion i landslaget, dels med Nordea Tour men framför allt har vi lyft frågan med Robert Karlsson och andra svenska proffs ute på världens tourer, säger Rickard Lindberg, coach för herrproffsen i Swedish Golf Team.

Fyra spelare får åtta starter var. Det är de tre som var bäst på Nordic Golf League Ranking 2015 men som saknar Challenge Tour-kort. Spelarna är Björn Hellgren (sjua), Daniel Jennevert (tia) och Christoffer Feldborg-Nielsen (tolva) samt ett val av landslaget. 

– Vi får ut några "nya" svenska spelare på Challenge Tour som verkligen får chansen med ett bra upplägg, samtidigt som segrar och resultat på Nordea Tour premieras, säger Rickard Lindberg.

Robert Karlsson är Sveriges meste Europatourvinnare med elva segrar – från 1995 till 2010. Nu ger han tillbaka till svensk golf genom Swedish challenge hosted by Robert Karlsson som har en total prissumma på 200.000 Euro.

– Vi är mycket tacksamma för Roberts engagemang och vilja att utveckla svensk golf, säger Katarina Vangdal, svensk förbundskapten.

 

Jag tänker se på tävlingen i Katrineholm.
Ja
6
13
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!