Day behövde hjälp - ringde Tiger
Jason Day och Tiger Woods pratade en timme förra veckan //Foto: Getty Images

Day behövde hjälp - ringde Tiger

Efter en seg säsongsstart behövde Jason Day få igång vinnarinstinkten.
Han slog en signal till Tiger Woods.

Det var i förra veckan som världstvåan slog en signal till Tiger för att få hjälp med den mentala sidan av spelet. De två är goda vänner och de pratade nästan en timme, berättade Day under en presskonferens inför veckans WGC-tävling.

– Det var ett bra samtal. Om det är någons hjärna man skulle vilja få tillgång till så är det hans, sa Day inför Cadillac Championship.

Day tog fem segrar ifjol och vann bland annat PGA Championship på Whistling Straits. I år vill han ta ännu ett steg och känner att det är den mentala biten som han fortfarande kan förbättra mest.

Därför söker han råd av den bäste.

– Jag tror att det är sista biten i pusslet för mig. Om jag kan förbättra den mentala sidan av mig så tror jag att jag bara kan gå ut och krossa. Varje gång jag pratar med Tiger så kommer samma skaer upp: Målmedvetenhet, ansträngning och mental styrka. Det är hans killerinstinkt jag vill ha och bygga vidare på den position jag hade i slutet av förra sommaren, sa Day.

Day har hittills i år haft placeringarna d10 (Hyundai), MC (Farmers), d11 (AT&T) och gör sin fjärde start idag då han går i samma boll som Jordan Spieth och Rory McIlroy på Doral.

 

Skulle du vilja ha mentala tips av Tiger Woods?
Ja
104
15
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
 • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Mer att läsa

  Idag
  Björk har tätkänning i Frankrike
  • Dustin utmanas av amatör
   En kanadensisk amatör jagar US Open-segraren Dustin Johnson i Canadian Open. Men toppen är ett getingbo och 15 spelare är inom tre slag.
  • TV: Se PGA-proffsets närspelsyips
   Det kan drabba vem som helst. Igår kom ännu ett exempel på en spelare som drabbats av yips runt greenerna.
  Igår
  Parnevik inspireras av Stenson
  • TV: Hemma hos – Andrew "Beef" Johnston
   Julgranen är fortfarande framme, emoji-kuddar finns överallt. Och Andrew "Beef" Johnston visar vad han har i kylen. Så här bor publikfavoriten.
  • Spieths skor smartare än tidigare
   Jordan Spieth hade svårt att hänga med i toppen av ledartavlan när Henrik Stenson och Phil Mickelson duellerade. Men han kan glädjas åt att han brände 1 984 kalorier. Den informationen fick han från sina skor.
  • Hon blir Annika Sörenstams första vicekapten
   Annika Sörenstam har gjort sitt första val som Solheim Cup-kapten. Catriona Matthews blir vicekapten för det europeiska laget, som är ute efter revansch.
  • Dustin öppnade starkt i Kanada
   Dustin Johnsons formtopp bara fortsätter. Efter sina två segrar på senare tid leder han nu Canadian Open efter första ronden.
  • Banrekord och två svenskor topp-10
   I veckan avgörs EM Dam på Hooks utanför Jönköping. Två svenskor är topp-10 efter två varv.