Så ser Stensons plan ut inför Masters
Henrik Stenson kommer att spela 5 av de 6 kommande tävlingarna som uppladdning inför säsongens första major. //Foto: Harry How/Getty Images

Så ser Stensons plan ut inför Masters

Henrik Stenson spelar USA-premiären på Doral. Det är startskottet inför säsongens första major - men nästa WGC-tävling väljer han bort.

Efter sin sista tävling förra året var det dags för Henrik Stenson att åka till sjukhuset för att genomgå den planerade knäoperationen.

Han siktade redan då på att vara tillbaka på banan när European Tour drog igång sin Mellanösternsving i mitten av januari.

Väl där gjorde Stenson en stark säsongsstart.

Delad trea i Abu Dhabi Golf Championship.

Delad sexa i Dubai Desert Classic.

Sedan flög Henrik Stenson hem till Orlando, Florida, för att vila och träna inför World Golf Championships–Cadillac Championship på Trump National Doral i Miami 3–6 mars.

Tävlingen startar på torsdag.

Svenskgolf.se kollade läget med den svenske världssexan:

"Spelar nu 5 av 6 veckor med en vilovecka under Matchplay"

– Doral är ju början på en intensiv period med Masters som slutmål. Jag spelar nu 5 av 6 veckor med en vilovecka under Matchplay. Jag har fått gjort en del träning under de senaste två veckorna och nu är det dags att se vad som funkar och vad som behöver putsas vidare på.


Så här ser Henrik Stensons spelschema ut inför säsongens första major.

23-27 mars tar Henrik Stenson ledigt från WGC-tävlingen i Austin.

 

Hur känns ditt knä?

– Okej, men jag har ju en bit kvar till det är 100 procent. Det är tre veckor sedan Dubai och det var ju en bra inledning på säsongen med mycket positiva svar generellt. Tävlingarna fram till Masters blir ju kvitton på vart jag står spelmässigt, säger Henrik Stenson till Svenskgolf.se.


Stenson spelar rond 1 och 2 tillsammans med Bubba Watson och Rickie Fowler.

Ytterligare två svenskar finns med på Doral – David Lingmerth och Kristoffer Broberg som spelar sin första tävling på amerikansk mark.

 

Vem tror du blir bäste svensk på Doral? Tippa i kommentarsfältet. 

Stenson fixar en ny topp-10-placering!
Ja
124
3
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
 • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Mer att läsa

  Igår
  14-åringens makalösa handicapsänkning
  • Så sänds helgens majors
   Se till att skippa middagen hos dina bekanta i helgen. Det visas nämligen golf i världsklass på TV!
  • Brobergs största utmaning: ”Spelet mot mig själv”
   Kristoffer Broberg gör sin första start i PGA Championship. Och målsättningen är att njuta av varje minut. "Man slår inte bra slag hela tiden", säger han.
  • Försenad Resort ska påbörjas igen
   500 villor och två golfbanor var tänkta att byggas. Men Traryd Golf Resort fick ekonomiska problem och lades på is. Nu är dock projektet påbörjat igen.
  • Så kan Dustin Johnson bli världsetta i helgen
   Regerande PGA Championship-mästaren Jason Day är just nu världsetta. Men precis bakom honom finns amerikanen Dustin Johnson – som kan ta över titeln som världens bäste golfare i helgen.
  • Spana in Stensons nya OS-bag
   OS i Rio de Janeiro närmar sig med stormsteg. Med mindre än två veckor kvar till spelen visar Henrik Stenson upp sin OS-bag i svenska färger.