Super-Lexi styr i Thailand

Super-Lexi styr i Thailand

Men Lindberg smyger med

Efter tre jämna och bra varv har Pernilla Lindberg gett sig ett bra läge i Honda LPGA Thailand. Bollnästjejen är visserligen hela tio slag bakom suveräna ledaren, Lexi Thompson, men hon har bra häng på en topp fem-placering och med en kanonrond under söndagen kanske ännu högre.

– Lite väl långt efter Lexi kanske, men ganska tajt bakom så jag ska bara kliva ut och utmana så bra jag kan, säger Lindberg till Svensk Golf.

Hon är delad nia och tredjedagen var lite mer vilda västern än de två första. Lite grövre missar från tee men också sex birdies och kan svenskan kombinera sina bra delar sista dagen så blir hin hyperintressant.

– Järnslagen var mycket närmare pinnen idag så därför jag kunde göra fler birdies. Men ett par missade drivar som kostade lite också. Ändå väldigt positivt med så många birdies på en relativt svårspelad dag, summerar Pernilla.

Också Anna Nordqvist hade en fin tredjedag på 69 slag och Torshällas stolthet flög ur blocken med en eagle direkt på ettan. Tre birdies och en bogey senare hade hon avancerat 21 placeringar och gett sig själv en bra chans till topp tio inför slutronden.

Amerikanskan Lexi Thompson fyrade av de tunga pjäserna tredje ronden och med sin 64:a efter bland annat nio birdies kopplade hon ett rejält grepp om bucklan. Hon behövde bara 24 puttar och med tanke på att hon träffade 15 greener förstår att det blir lågt.

– Det var en bra dag och jag försökte verkligen ha kul och hålla en positiv attityd. Jag vet var jag har mitt spel men det finns många bra spelare så jag måste hålla fokus och ha kul med min caddie hela vägen, sa Thompson.

Ledningen inför sista ronden är fyra slag före sydkoreanskan In Gee Chun och ytterligare ett före titelförsvararen Amy Yang.

Ställningen

 

Lindberg tar sig in topp fem
Ja
8
1
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!