Nordisk batalj på Guldkusten

Nordisk batalj på Guldkusten

Lennarth vs Broch Larsen

Det är helnordiskt i topp efter två dagar av RACV Ladies Masters i Australien. Camilla Lennarth följde upp sin fina inledande 68:e med ännu en andra dagen och svenskan hade ledningen ensam efter förmiddagens spel. Svenskan summerade spelet så här för Svensk Golf efter sina sex birdies och en bogey.

– Jag spelade väldigt bra golf sista sju hålen men de första elva bjöd på många skakiga slag och bra närspel. Det glädjer mig eftersom jag tränat mycket över helgerna med Viktor på att lära mig slå fler slag runt green och utveckla min wedgeteknik.

Vinden blev en faktor under andra dagen. Då den dessutom inte riktigt kunde bestämma sig blev det många svåra beslut att fatta.

– Den var annorlunda och kom från lite olika håll. Vi kunde ha bestämt oss för att slå ett slag in i vinden och när jag ställde mig över bollen kändes det plötsligt som medvind och det gjorde att man blev lite osäker, berättar Lennarth.

På efterrmiddagen anslöt danska Nicole Broch Larsen också till Lennarths tio under och den nordiska duon har ett gap på två slag ner till treorna kanadensiskan Brooke Henderson och sydkoreanskan Jiyai Shin. Broch Larsen som skadade handen på tisdagen inför tävlingen spelar bandagerad och gör det bra.

Den 22-åriga danskan berättar för Svensk Golf vad som egentligen hände med takfläkten.

– Jag skulle ta av mig tröjan och märkte inte att jag var rakt under fläkten. Den träffade mig på sidan av vänsterhanden precis där man sätter ganska mycket tryck i greppet. handen är svullen och gör ont men vi röntgade den och ingenting är brutet. Den känns allt bättre och hoppas den blir som vanligt snart.

Isabella Ramsay klarade som andra svenska kvalgränsen via 71-76 och är delad 36:e inför helgen.

Ställningen

Lennarth drar längsta strået
Ja
12
5
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
 • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Mer att läsa

  Idag
  14-åringens makalösa handicapsänkning
  • Så sänds helgens majors
   Se till att skippa middagen hos dina bekanta i helgen. Det visas nämligen golf i världsklass på TV!
  • Brobergs största utmaning: ”Spelet mot mig själv”
   Kristoffer Broberg gör sin första start i PGA Championship. Och målsättningen är att njuta av varje minut. "Man slår inte bra slag hela tiden", säger han.
  • Försenad Resort ska påbörjas igen
   500 villor och två golfbanor var tänkta att byggas. Men Traryd Golf Resort fick ekonomiska problem och lades på is. Nu är dock projektet påbörjat igen.
  • Spana in Stensons nya OS-bag
   OS i Rio de Janeiro närmar sig med stormsteg. Med mindre än två veckor kvar till spelen visar Henrik Stenson upp sin OS-bag i svenska färger.
  • Så kan Dustin Johnson bli världsetta i helgen
   Regerande PGA Championship-mästaren Jason Day är just nu världsetta. Men precis bakom honom finns amerikanen Dustin Johnson – som kan ta över titeln som världens bäste golfare i helgen.
  Igår
  TV: Se Brobergs slag som utsetts till junis bästa