Alla jagar Bubba

Alla jagar Bubba

Bubba Watson har ett slags ledning på Riviera men jagas av Rory och Dustin

Det drar ihop sig på Riviera CC och nästa alla stora namn finns långt upp inför avslutningen av Northern Trust Open.

Bubba Watson har knipit åt sig ledningen men den är bara ett enda slag stor och han har tio spelare inom tre slag bakom sig. Watson vann här för två år sedan och tycker sig ha en fördel inför avslutningsronden.

– Alla inom fem slag har chansen men det är klart att ha vunnit här tidigare är en liten fördel, jag vet hur man gör. Men jag ska bara gå ut och göra som jag alltid gör, andas djupt och försöka göra allt långsamt, sa Bubba efter sin tredje rond på 67 slag.

Närmast intill sig har han Dustin Johnson, Jason Kokrak och Chez Reavie, alla på elva under par och ett slag efter Bubba. Johnson har varit tvåa på Riviera de senaste två åren och kommer att göra allt för att bättra den  placeringen i år.

– Det är en tävling som jag verkligen vill vinna och jag älskar att spela här. Lite synd att banan fick så mycket regn i onsdags natt för den spelas mycket mjukare än den brukar. Banan är fortfarande perfekt men mjuk. Någon kommer att skjuta en riktigt låg score i morgon, förhoppningsvis jag.

 

 

Också världstvåan, Rory McIlroy har gett sig själv förutsättningar att vinna i sin årsdebut på PGA-touren. Trots en hel del drives som lämnade övrigt att önska tog sig nordirländaren runt på 67 slag och vinner han på söndagen så blir han den tredje spelaren i historien att nå 12 segrar innan 27 års ålder. De två tidigare är Jack Nicklaus och Tiger Woods.

– Jag har inte riktig koll på sådant, jag vet såklart hur många segrar de har och jag försöker komma till 12 segrar själv så snart som möjligt, förhoppningsvis i morgon, men jag tycker att min utveckling känns bra och jobbar vidare.

För att vinna på söndagen vil McIlroy få bättre ordning på sina utslag.

– Jag måste träffa fler fairways. Idag träffade jag min första på åttan och det håller inte. Trots att ruffen inte är så hög så tappar man kontroll och känsla. Jag har puttat och chippat bra och det har räddat mig så här långt.

Carl Pettersson är ensam svensk kvar i fältet och han han skrev under för sin tredje raka parrond vilket räcker till en delad 63:e plats.

Ställning

Jag tror att Bubba håller undan
Ja
15
22
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!