Bombarnas paradis

Bombarnas paradis

Det vimlar av hardhitters på ledartavlan i Northern Trust.

Ledartavlan efter två dagars spel på Riviera CC är full av spelare med rejäl power från tee.

Jason Kokrak (11) leder på tio under par och han jagas av bland andra Bubba Watson (2), Dustin Johnson (1), Rory McIlroy, Adam Scott (4) och Luke List (4). Siffran inom parentes anger placeringen i statistiken över "Driving distance" under 2015 och i Luke Lists fall handlar det om web.com. McIlroy slog för få drives 2015 för att räknas.

– Det är alltid en fördel att slå långt och på några hål här har vi en stor fördel, men det gäller att hålla bollen på rätt ställen i första hand, sa Kokrak efter andra dagen.

Det har regnat mycket i området och Riviera – som normalt sett spelas hård – har mjukare greener än vanligt och det har gjort banan mer lättspelad och gynnar de som kan flyga bollen långt.

– Igår spann till och med järnfemmor och järnsexor tillbaks. Idag var det mer så att de stannade där de landade ungefär, berättade ledaren.

Kokrak jagar fortfarande sin första PGA-seger och han gör det på en bana som tidigare år passat honom illa. Han är totalt 20 över par på sina fyra starter inför årets. 

– Det är en tuff bana att lära sig spela, old school, och det har tagit tid för mig att förstå hur jag ska spela här. Men som vanligt handlar det mycket om att putta bra och jag har verkligen haft rätt känsla på greenerna så här långt.

För två år sedan vann Bubba Watson här efter att ha skjutit 64-64 under helgen. Tvåa då var Dustin Johnson. Watson menar också att Riviera gynnar spelare med längd från tee.

– Det känns som att det finns mycket plats från tee. Då menar jag inte att fairways är breda, mer att det är lite glest mellan träden vid sidorna på sina ställen så att det finns plats att missa på.

Tvåan inför helgen, Chez Reavie, är undantaget som bekräftar regeln. Med sin 125:e plats i statistiken är han en av de spelare som slår kortast från tee.

Återstår att se om den formstarke snidaren kan utmana de långtslående under helgen.

– Jag har slagit bollen riktigt bra i år och den här veckan har jag dessutom puttat bra. Hoppas det håller i sig, sa Reavie.

Två svenskar startade den här veckan. Carl pettersson slank just med till helgens spel via två ronder på par medan Fredtik Jacobson hade ett slag mer på fel sida kvalgränsen.

Ställningen

Jag ska följa upplösningen på Riviera
Ja
17
17
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!