Veteranen mot rookien

Veteranen mot rookien

Holman, en seger på 19 starter mot Bland, ingen seger på 378

Nathan Holman har redan tagit sin första seger på Europatouren trots att han bara gör sin 20:e start den här veckan i Malaysia.

Inför helgen har han två slags ledningen före engelsmannen Richard Bland. 43-åringen från Southampton gör sin 378:e start på Europatouren men har hittills inte lyckats vinna.

Bland har hittills klarat sig utan att tappa ett enda slag på Royal Selangor GC i utkanten av Kuala Lumpur och han är elva under par.

– Jag är väldigt nöjd. Att gå två varv här utan att göra en enda bogey är inte lätt och jag hoppas kunna fortsätta spela bra i helgen, sa Bland.

Holman å sin sida är 13 under par efter två imponerande ronder på 64-65. 24-åringen tog sin första ET-seger på hemmaplan i Australian PGA i december och han vill fortsätta att plocka meriter även iutanför Auatralien.

– Efter segern satte jag nästa mål att vinna utomlands och att ta mig in bland de 100 främsta på världsrankingen, sa Holman.

Australiern är just nu på 176:a plats.

Duon har ryckt ifrån lite grann men under 36 håls helg hinner det naturligtvis hända hur mycket som helst. På tredje plats finns en kvartett som säkerligen vill blanda sig i striden och bland dem engelsmannen Danny Willett, som trots att han mådde illa under andra ronden hoppas på en fin helg.

– Jag hade definitivt tagit åtta under om jag fått det inför tävlingen. Det är en fantastisk bana och jag älskar designen. De behöver inte flytta tee särskilt mycket för att ge ett hål en helt ny karaktär och man måste verkligen fundera när man missar fairway, sa Willett.

Två svenskar får spela vidare i helgen. Kristoffer Broberg och Rikard Karlberg delar 54:e plats på ett iunder par, just på rätt sida om kvalgränsen.

Ställning

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!