Lyftet på guldbanan
Caroline Hedwall, Pernilla Lindberg och Anna Nordqvist firar VM-guldet 2008. Den här veckan spelas Womens Australian Open på samma bana. //Foto: James Knowler/Getty Images

Lyftet på guldbanan

2008 blev Pernilla Lindberg världsmästare på The Grange GC. På fredagen kom lyftet på guldbanan.

Reportaget i Svensk Golf efter guldet 2008.

Det var för åtta år sedan som Sverige skickade amatörerna Anna Nordqvist, Caroline Hedwall och Pernilla Lindberg till Australien för att delta i lag–VM för amatörer.

Trion bärgade guldet på The Grange GC.

Den här veckan är Lindberg (och Hedwall – inte Nordqvist som är kvar hemma i Orlando) tillbaka på samma bana i Adelaide för att spela Womens Australian Open som ingår på såväl LPGA som Ladies European Tour.

Efter rond 1 (75 slag) var Lindberg delad 105:a men på fredagen svarade Bollnästjejen för den bästa svenska insatsen – en felfri 69–rond (–3).

– Jag är väldigt nöjd med min kämpainsats de första två dagarna. I torsdags spelade jag uruselt men närspel och puttning räddade mig. I dag fixade jag till drivern men järnslagen var fortfarande långt ifrån mitt vanliga jag. Men återigen så var mitt närspel och puttning magiskt. Tack och lov för det, säger Pernilla Lindberg till Svenskgolf.se.

 

Hur är banan?

– I bra skick och utan vind ganska kort, men det kan blåsa rätt ordentligt. Inte så tuff från tee men en hel del avrinningsytor och tuffa bunkrar runt greenerna.

 

Med 144 slag (på par totalt) avancerade hon rejält i resultatlistan och är nu delad 39:a.

– Jag ser fram emot att få spela ett par till varv och hoppas på att fortsätta förbättra mitt spel, då jag inte riktigt har kommit igång helt så här långt i år.

 

Guldkompisen Caroline Hedwall har det betydligt jobbigare – 73–76 och en missad cutt.

Dani Holmqvist är fortfarande bästa svenska och 142 (–2) räcker till en delad 23:e plats.

I toppen är det brittiskt – engelskan Holly Clyburn delar ledningen med Skottlands Catriona Matthew. Båda har 136 slag (–8).


Här är highlights från rond 2:

Bra kämpat Lindberg!
Ja
12
2
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!