Svenskens mystiska balansproblem

Svenskens mystiska balansproblem

Michael Jonzon kämpar med balansen på grund av ett problem med nervsignalerna.

Den dubble ET-vinnaren Michael Jonzon är en av våra mest erfarna spelare på tourerna med bland annat två ET-segrar i ryggsäcken. 

Efter första dagen är han delad 23:a i Tschwane Open men han kämpar inte bara mot den trixiga svårspelade  banan utanför Pretoria. Han har också sedan en tid haft svåra problem med balansen på grund av ett problem med nervisgnalerna.

– Jag har spända muskler i nacken, käkarna och får spänningsvärk i huvudet. Det påverkar nervsignalen som gör att det snurrar till om jag rör huvudet åt sidorna eller upp eller ner. Det är ganska jobbigt för det snurrar till ibland och kan påverka slagen, berättar Jonzon.

Under första dagen lyckades han trots balansproblem producera tre birdies och tre bogeys för en rond på par. Säsongen är oviss för Jonzon som saknar tillräckligt bra kategori för att få spela fullt ut på ET. Varje bra resultat kan vara oerhört viktigt.

– Har ingen aning om var jag spelar härnäst, kanske inte förrän i Sverige, berättar han.

Besvären med nacken och huvudet gör inte saken lättare men han får behandling varje dag och han tycker att det blir bättre och bättre, även om det går långsamt.

– Det känns som att jag druckit alkohol när jag rör på huvudet men jag får behandling och det blir långsamt lite bättre varje dag.

Steven Jeppesen delar 23:e med Jonzon på par.

 

 

Jag har också haft problem med nacken
Ja
12
8
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
 • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Mer att läsa

  Idag
  TV: Se PGA-proffsets närspelsyips
  Igår
  Parnevik inspireras av Stenson
  • TV: Hemma hos – Andrew "Beef" Johnston
   Julgranen är fortfarande framme, emoji-kuddar finns överallt. Och Andrew "Beef" Johnston visar vad han har i kylen. Så här bor publikfavoriten.
  • Spieths skor smartare än tidigare
   Jordan Spieth hade svårt att hänga med i toppen av ledartavlan när Henrik Stenson och Phil Mickelson duellerade. Men han kan glädjas åt att han brände 1 984 kalorier. Den informationen fick han från sina skor.
  • Hon blir Annika Sörenstams första vicekapten
   Annika Sörenstam har gjort sitt första val som Solheim Cup-kapten. Catriona Matthews blir vicekapten för det europeiska laget, som är ute efter revansch.
  • Banrekord och två svenskor topp-10
   I veckan avgörs EM Dam på Hooks utanför Jönköping. Två svenskor är topp-10 efter två varv.
  • Dustin öppnade starkt i Kanada
   Dustin Johnsons formtopp bara fortsätter. Efter sina två segrar på senare tid leder han nu Canadian Open efter första ronden.