Stenson vill ha revansch på Phil

Stenson vill ha revansch på Phil

Majorladdar på Castle Stuart

För snart tre år sedan tog Phil Mickelson dubbeln genom att vinna först Scottish Open på Castle Stuart och veckan därpå The Open Championship på Muirfield.

Nu vill amerikanen göra om bedriften. Scottish Open spelas den 7-10 juli på Castle Stuart och veckan därpå, som vanligt, avgörs The Open, det här året på Royal Troon, några mil söder om Glasgow.

– Framgången på Castle Stuart var nyckeln till segern på Muirfield och det är alltid en upplevelse att komma tillbaks till Skottland. Det är golfens hem och jag uppskattar verkligen publikens kunskap och respekt för spelet. Det är en av årets höjdpunkter , säger Mickelson enligt SkySports.

Och för tre år sedan fick han tuff konkurrens av svenske Henrik Stenson som först pressade honom hela vägen på Castle Stuart. Stenson slutade till sista delad trea, två slag bakom Phil. Sedan i The Open slog Stenson alla utom Mickelson, som via en fantastisk 66:a sista ronden vann med tre slag.

– Det är den perfekta uppladdningen inför The Open för mig. Jag lyckades inte riktigt rå på Phil 2013 och han vann välförtjänt. Det var ändå början på en bra period för mig och jag kanske använde de knappa nederlagen som motivation och jag ska försöka lyckas slå Phil den här gången, säger Stenson.

Minns ni vad som hände på Muirfield 2013?

Kolla in höjdpunkterna nedan

Den här gången knäcker Kung Henrik Phil
Ja
73
7
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!